Karbohydrater:

De beste karbohydratene når du vil ned i vekt

De kan hjelpe deg med ekstrakiloene eller gjøre vondt verre. Vet du hvilke karbohydrater som er bra for deg?

KARBOHYDRATER: Er egentlig pasta fy-fy om man ønsker å gå ned noen kilo? FOTO: NTB Scanpix
KARBOHYDRATER: Er egentlig pasta fy-fy om man ønsker å gå ned noen kilo? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For de aller fleste, så er karbohydrater den viktigste kilden til energi. Samtidig får karbohydrater ofte skylden når det diskuteres hvorfor stadig flere veier for mye. Det betyr ikke at du bare skal kutte karbohydratene og ferdig snakka.

Karbohydrater er mye forskjellig, og det er ikke slik at alle karbohydrater er negativt for helsen, tvert imot. Det gjelder bare å vite hvilken type du bør spise mer av og hvilken du bør spise mindre av.

- Mange har gått på lavkarbodiett, men opplever å legge på seg igjen med en gang de begynner å spise karbohydrater igjen, sier ernæringsrådgiver Ragnhild Junge, som har en bachelorgrad i ernæringsfysiologi.

Hun forteller til KK at hun derfor alltid inkluderer litt karbohydrater, når hun lager kostplaner for overvektige som skal ned i vekt. Men, ikke hvilke som helst karbohydrater.

LES OGSÅ: Har du hørt om L7-dietten?

De beste karbohydratene

Karbohydrater består av stivelse, sukker og fiber, og deles inn i raske og langsomme karbohydrater.

Raske karbohydrater er energitette, det vil si at de inneholder mange kalorier i forhold til mengde. De blir kjapt tatt opp i kroppen og omgjort til energi, og de øker blodsukkeret og insulinnivået i kroppen raskt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer