Fyllesyk:

De beste matvarene til dagen derpå

Å spise junkfood etter en fuktig kveld skader ikke en gang i blant, men dette mener ekspertene at kroppen egentlig trenger.

FYLLESYK: Du kan kanskje ikke kurere fyllesyken, men noen matvarer kan være bedre å få i seg enn andre. FOTO: NTB Scanpix
FYLLESYK: Du kan kanskje ikke kurere fyllesyken, men noen matvarer kan være bedre å få i seg enn andre. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Om du noen gang har vært skikkelig bakfull, kjenner du deg kanskje igjen i lysten på noe skikkelig digg å spise (I hvert fall når kvalmen har gitt seg...). For noen av oss går det gjerne i junkfood og ferdigmat. Det er absolutt ingen krise å spise en kebab en gang i blant, men er det egentlig nødvendig med et skikkelig feit måltid etter en fest?

- Jakten på en kur for bakrus er vel omtrent like gammel som alkoholen selv, sier Gunn Helene Arsky, som er ernæringsfysiolog cand. scient og yogalærer, til KK.

Hun understreker at det er lite som er dokumentert å kurere fyllesyke, og studier som er gjort på kurer og piller som skal ta knekken på bakrusen, konkluderer med at de fleste ikke reduserer alvorlighetsgraden av den.

Vi har vel alle hørt forskjellige råd om hva som er lurt å spise når vi er fyllesyke, blant annet at kroppen trenger fett. Du kan kanskje ikke kurere fyllesyken, men noen matvarer kan være bedre å få i seg enn andre.

LES OGSÅ: Derfor blir fyllesyken verre med årene

Det holder med noe enkelt som nattmat

- Drikke dagen etter er bra, men ikke alkohol for å reparere. Drikk gjerne mer vann mens du er på festen, det gjør dagen derpå lettere. Og det er ikke dumt å spise litt nattmat, da har du mer å gå på blodsukkermessig når du våkner, sier Arsky.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer