Kate Middleton

– De burde skamme seg

Kate Middleton mobbes for magen etter fødselen.

STOLTE FORELDRE: De fleste hyller Kate Middleton etter tirsdagens pressekonferanse utenfor sykehuset, men noen onde tunger mobber henne for magen.  Foto: All Over Press
STOLTE FORELDRE: De fleste hyller Kate Middleton etter tirsdagens pressekonferanse utenfor sykehuset, men noen onde tunger mobber henne for magen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tirsdag kveld viste prins William og Kate Middleton fram sin ett døgn gamle sønn utenfor St. Marys sykehus i London.

Og selv om de fleste hyller Kate for å se strålende ut og for i det hele tatt å ha energi til å holde pressekonferanse ett døgn etter fødselen, så er enkeltes kommentarer på sosiale medier giftige.

– Er det galt av meg å tro at den nye prinsen i England har en treg tvilling inne i magen til mamma Kate Middleton, spør ifølge TV2 en norsk twitterbruker.

LES OGSÅ: Dette tror ekspertene at prinsen skal hete

STOLT: Kate Middleton prøver ikke å skjule magen, ett døgn etter fødsel.  Foto: All Over Press
STOLT: Kate Middleton prøver ikke å skjule magen, ett døgn etter fødsel. Foto: All Over Press Vis mer

Skam dere, sier jordmor

– De som mobber henne for dette burde skamme seg. Husk at dette var dagen etter at hun hadde født, sier jordmor Sigrid Larheim, som er enhetsleder ved ABC fødeavdelingen ved Oslo Universitetsykehus.

Hun forteller det de fleste kvinner som har født vet, nemlig at dette er helt normalt.

– Dette er helt naturlig, og det gjelder både kongelige og Jørgen Hattemaker, sier Larheim.

Grunnen til at man fremdeles kan se høygravid ut like etter fødsel, er fordi musklene trenger tid til å trekke seg sammen og fordi sårflaten fremdeles er stor.

LES OGSÅ: Vil ha med morkaken hjem

Hyller Kates mage

Jordmor Sigrid Larheim synes det er flott at Kate Middleton viser verden hvordan en kvinne som har født for kun ett døgn siden faktisk ser ut. Det synes også treningsekspert Helle Bornstein, eier og gründer av treningsstudioet Smart Trening.

– Jeg syns det er helt fantastisk at hun viste seg fram med kul på magen. Det er mange som tror at magen blir borte rett etter fødselen, og det stemmer ikke, bekrefter Bornstein, som selv fødte barn for kun få måneder siden.

Ironisk nok stusset mange over at Kate Middleton underveis i svangerskapet, hadde ganske liten mage.

– Ut i fra bildene ser det ikke ut som hun la på seg mer enn anbefalt (10-12 kilo når man er normalvektig). Da er det ekstra fint at hun viser fram en kul på magen, og på den måten viser at en graviditet og fødsel er en stor påkjenning for kroppen, og at den ikke er tilbake til sitt gamle jeg med et knips, sier Bornstein.

LES OGSÅ: Sliter du med morgenkvalme?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer