Gravid

De ukjente tegnene på at du er gravid

Det er ikke bare morgenkvalme som kan avsløre at du venter barn.

GRAVID: Du kjenner at noe skjer med kroppen, men det er ikke alltid lett å tyde alle signalene.  Foto: Shutterstock / wavebreakmedia
GRAVID: Du kjenner at noe skjer med kroppen, men det er ikke alltid lett å tyde alle signalene. Foto: Shutterstock / wavebreakmedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har vel alle hørt om de mest vanlige svangerskapstegnene. Selv om vi prøver å bli gravid eller ikke, blir vi fort obs når mensen ikke kommer akkurat når den skal! Ja, vi kan til og med bli stresset om vi kjenner halsbrann eller bevegelser i magen. (Pssst: Visste du at disse symptomene kan bety at du er gravid?)

Et raskt søk på Google om tegn på graviditet kan gjøre enhver av oss skråsikker - Jeg er jo nødt til å være gravid! Men tar vi alle forholdsregler for prevensjon, så skal det jo litt til å bli det.

Skulle vi bli usikre, kan denne listen være verdt en titt. Ekspertene kan nemlig ramse opp en rekke tegn på graviditet, og noen av dem har du kanskje aldri hørt om!

LES OGSÅ: Kan være høygravid uten å merke det

Dette er veldig vanlig 

Jone Trovik er overlege ved Haukeland Universitetssykehus, professor ved Universitetet i Bergen, og tidligere leder for Norsk Gynekologisk Forening.

Hun bekrefter at uteblitt menstruasjon er det vanligste tegnet på svangerskap, og for de fleste også det første tegnet. Dessuten sier hun at kvalme og voksende, ømme bryster er veldig vanlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer