Vanskelig å Få Legetime

De vanligste klagene på fastleger: - Mange føler at de må snu i døra

Lange køer og dårlig tid er gjengangere.

DÅRLIG TID: Fastlegene tillegges stadig flere oppgaver, uten at antall pasienter reduseres.  Foto: Shutterstock / Andrei Rahalski
DÅRLIG TID: Fastlegene tillegges stadig flere oppgaver, uten at antall pasienter reduseres. Foto: Shutterstock / Andrei Rahalski Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De færreste gleder seg til å gå til fastlegen, og det kan være ubehagelig å fortelle om private symptomer eller sykdommer du er flau over. Da blir det ekstra ille dersom du føler at legen ikke tar deg på alvor, eller ikke har satt av nok tid. Enda verre er det om du ligger hjemme med sykdom, og fastlegen har 2-3 ukers ventetid. 

LES OGSÅ: Line (26) fikk diagnosen senebetennelse, viste seg å være hjernesvulst

- Vi vet at det er en del som er misfornøyd med tilgjengeligheten hos fastlegen. Det er et økende problem at kapasiteten i fastlegeordningen er for dårlig. Myndighetene overfører stadig flere oppgaver til fastlegen, uten å sørge for at det blir flere fastleger, eller færre pasienter per lege. Legene har det travelt, og det merker selvfølgelig pasientene, sier Kari Sollien, leder av Allmennlegeforeningen. 

Fastleger er den helsetjenesten landets pasient- og brukerombud mottar flest henvendelser om

De nye fraværsreglene i videregående skole og ny førerkortforskrift er eksempler på politiske vedtak som har økt arbeidsmengden til fastlegene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer