Trening

De vanligste plagene under trening – og hvordan du unngår dem

Trening gir en hel haug av helsefordeler, men noen ganger oppstår det problemer som kan ødelegge gleden – og motivasjonen.

TRENING PLAGER: Det er ikke uvanlig å oppleve plager under trening. Heldigvis er det mulig å unngå dem.  Foto: NTB Scanpix
TRENING PLAGER: Det er ikke uvanlig å oppleve plager under trening. Heldigvis er det mulig å unngå dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trening er bra for kropp og sinn, men det er ikke alltid en dans på roser. Dørstokkmila kan være krevende nok i seg selv, men når man i tillegg møter motgang midt under treningsøkten, kan det være vanskelig å holde motivasjonen oppe.

Det er ikke uvanlig å oppleve forskjellige problemer på trening. Men ofte kan du faktisk gjøre noe for å unngå dem. Nedenfor finner du en liste over de syv vanligste plagene man kan oppleve under trening. Og når vi snakker om trening, har du testet 3D-trening ennå? Du kan lese mer om dette her! 

LES OGSÅ: Øvelsene som garanterer deg en sterk (og smertefri) rygg

1. Å føle seg utmattet

Trening skal gi deg energi, men noen ganger kan man føle at det har motsatt effekt. Lave nivåer av jern kan være årsak til utmattelse – at man blir fort sliten, har mindre overskudd, har mindre å gi på trening, kondisjonen oppleves som dårligere grunnet dårligere transportkapasitet for O2, og så videre. 

– Ved mistanke om lave nivåer av jern er det viktig å måle jernlagrene, for eventuelt å kunne starte på jerntabletter. Etter kort tid, som regel to-tre uker, vil man merke forbedring, sier Hilde Lohne-Seiler. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer