Den beste hjernetreningen får du med høy puls

- Hjernen teller hvert skritt. 5 minutters tur er bedre enn ingen, men aller helst tre ganger i uken og 45 minutter hver gang.

TRENING: Fysisk trening = mental trening! FOTO: NTB scanpix
TRENING: Fysisk trening = mental trening! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Visste du at fysisk trening er mental trening og at hjernen teller hvert skritt?Sats kjører en stor kampanje om dette nå, Train your brain. Og vi i KK kom til å tenke på en inspirerende podcast om dette.

Hvis du vil ha ikke bare en kropp, men et hode som fungerer optimalt, så unn deg en treningsøkt eller tre i uken! Sett deg selv før mann og barn og slutt å føle skyld for det, eller bli sur og bitter for at din mann trener og ikke du (ta det det fra Michelle Obama som lærte det i parterapi med presidenten).

Les også: Mandag er mulighetens dag: 15 råd for å endre dårlige vaner

Omfattende positive effekter

Overlege i psykiatri Anders Hansen har forsket på fysisk trening og hjernen. Han har skrevet bøker som Hjernesterk (Cappelen Damm, 2017).

I en episode av Ingefær podcast forteller han om to overraskende funn i forskningen, nemlig hvor omfattende positive effekter trening har på hjernen og hvor lite trening som skal til for å få disse effektene.

- Ved å trene fysiske muskler trener vi mentale muskler, sier han til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer