Honning:

Den beste medisinen mot hoste

Ifølge legen bør du bytte ut hostesaften med honning.

HONNING i TE: Foruten den søte og gode smaken har honning flere gode egenskaper. FOTO: NTB Scanpix
HONNING i TE: Foruten den søte og gode smaken har honning flere gode egenskaper. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Sliter du eller poden med hoste? Vond og sår hals kan være smertefullt og plagsomt, både hos store og hos små, og enten det er du eller poden som hoster kan det holde dere oppe hele natten.

Om hosten ikke går over, eller du eller barnet har andre symptomer, bør dere oppsøke lege, men som regel vil hosten gå over av seg selv etter tid, og faktisk er det ikke usannsynlig at dere har den beste medisinen stående i kjøkkenskapet.

Å behandle hoste er dessverre ikke så lett, men du kan lindre. Husk imidlertid også at hoste ofte en god ting, så det er ikke all hoste du egentlig skal prøve å stoppe.

- Det som er viktig å merke seg er at hoste ikke alltid skal stanses, selv om den kan være plagsom og slitsom. Hoste er kroppens måte å kvitte seg med fremmedlegemer på. Har man for eksempel slim i luftveiene i forbindelse med forkjølelse, influensa eller en annen luftveisinfeksjon hoster man for at slimet skal komme opp, forklarer Anne Margrethe Aldin Thune, som er farmasøyt og kommunikasjonssjef i Boots apotek.

LES OGSÅ: Hoste før eller etter trening er et tegn du bør ta alvorlig

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer