Trening mensen

Den beste treningen når du har mensen

Aktiviteten ligge på sofaen er ikke regnet inn...

MENSEN: Det er ikke unormalt å føle behov for litt kvalitetsscroll i sofaen når mensen melder sin ankomst. Men trening kan gjøre underverker for formen. FOTO: NTB Scanpix
MENSEN: Det er ikke unormalt å føle behov for litt kvalitetsscroll i sofaen når mensen melder sin ankomst. Men trening kan gjøre underverker for formen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

En gang i måneden vil mange av oss aller helst slenge oss på sofaen med en bøtte is og se på amerikanske filmer og tv-serier - akkurat som vi ser andre kvinner i samme situasjon gjøre i nettopp amerikanske filmer og tv-serier. Mensen har i grunn alltid fungert som en unnskyldning for å hoppe over fysisk aktivitet, selv om vi med tiden har lært at det slett ikke er nødvendig å holde seg i ro, tvert i mot.

LES OGSÅ: Mensen kan ha positiv effekt på treningen din!

Perioden fra første mensdag til eggløsning kalles follikkelfasen, mens tiden mellom eggløsning og neste menstruasjon kalles lutealfasen.

- Og det er faktisk i follikkelfasen at vi får best effekt av treningen, har forsker Lisbeth Wikström-Frisén, tidligere uttalt til KK.

Hun jobber som forsker ved Idrettsmedisinsk enhet ved universitetet i Umeå. Hun anbefaler styrketrening de to første ukene av syklusene - for maks effekt.

- Skal du virkelig dra på, er faktisk trening under mensen veldig gunstig, skriver Womens Health, og anbefaler at du i selve mensen-uka tar i litt ekstra på trening, gjerne i styrkeavdelingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer