Skrive dagbok

Den enkleste måten å få ut frustrasjon på?

Det er ikke sikkert at du trenger å bruke en formue på terapi for å forstå deg selv og relasjonene dine. En kulepenn og en dagbok kan være nok.

SKRIVETERAPI: En del av dagbokskrivingen kan også handle om å greie å sette seg i den andres ståsted. Det kan være konfliktdempende, og ikke minst være med på å forberede deg til den dagen du faktisk skal ta opp et problem med noen. Foto: NTB
SKRIVETERAPI: En del av dagbokskrivingen kan også handle om å greie å sette seg i den andres ståsted. Det kan være konfliktdempende, og ikke minst være med på å forberede deg til den dagen du faktisk skal ta opp et problem med noen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

«Ååh, hvorfor måtte han si akkurat det? Så han ikke hvor såret jeg var? Han lytter jo aldri, og jeg har sagt tusen ganger at …»

– De fleste av oss har relasjoner som går i bølgedaler. Det er alltid noen eller noe som gjør oss sinte, fortvilet eller bekymret. Relasjoner som vi bruker utallige mange timer på å bekymre oss for. Og noen ganger går tankene kanskje i ring? sier Annette Aggerbeck, psykoterapeut og forfatter av boken «Skriveterapi – din guide til personlig vekst».

– Skriveterapi handler i all sin enkelhet om å skrive ned følelsene og tankene dine i en dagbok, gjerne 10-15 minutter hver dag. En terapeutisk dagbok skal handle om dine følelser og tanker, og ikke bare det du har gjort og opplevd, sier Aggerbeck.

Hun underviser selv i skriveterapi, og sier blant annet at det kan gjøre svært godt å få ut frustrasjon ved å skrive personlige og sinte brev som du aldri har tenkt å sende.

– Bare prøv å være sammen med tankene og følelsene dine uten å dømme, men bare registrere dem. Hvis du er sint på noen, så skriv om hvordan dette føles. Hvis du er lei av noe, skriver du om det. Ta med følelsene i det du skriver, for poenget er ikke å slippe unna dem gjennom skrivingen, understreker hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer