Angst

- Den letteste veien til å bli alkoholiker

Drikker du for å døyve smertene angsten fører med seg? Det bør du være forsiktig med, mener eksperter.

ANGST: Angst er forferdelig vondt, og mange kan kjenne på en lettelse når de drikker alkohol.
ANGST: Angst er forferdelig vondt, og mange kan kjenne på en lettelse når de drikker alkohol. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss som drikker alkohol har nok kjent på den gode følelsen av å ta et glass vin når vi har hatt en tøff dag. Det er som regel ikke noe problem å kunne koble av slik en gang i blant, men noen av oss er mer utsatte for at det kan gå galt. 

Personer som sliter med angst bør være ekstra på vakt for hva alkoholen gjør med kroppen vår. Det er nemlig lett å havne i en ond sirkel: 

- Det å bruke alkohol for å redusere angst er farlig. Grunnen til det er rett og slett fordi det er så effektivt, sier psykolog Peder Kjøs til KK.no.

LES OGSÅ: Mange med angst er først hos hjertespesialist

- Å bruke alkohol til å mestre sånne ting er farlig

For det er ikke til å legge skjul på at alkohol roer nervene våre der og da. En person med angst vil dermed, bevisst eller ubevisst, som regel synes at dette føles bra. Og for noen kan dette bli en flukt fra de vonde tankene og anspentheten angst fører med seg. 

- Det er lett å gjøre det til en vane. Å bruke alkohol til å mestre sånne ting er farlig, og jeg vil si at det er den letteste veien til å bli alkoholiker, å bruke alkohol som regulering av følelser sier Kjøs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer