Kaffe:

Denne billige kaffen er også den «sunneste»

Den har kanskje ikke den mest spennende smaken, men det finnes både økonomiske og helsemessige årsaker til å velge den.

KAFFE: Kanskje ikke best kjent for sin gode smak, men med noen små endringer kan du lage en skikkelig god kopp kaffe med pulver! FOTO: NTB
KAFFE: Kanskje ikke best kjent for sin gode smak, men med noen små endringer kan du lage en skikkelig god kopp kaffe med pulver! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

At matvareprisene har steget er noe de aller fleste av oss kjenner på lommeboka.

KK har tidligere skrevet flere saker om hvordan du kan spare penger på mat. Kanskje bør du tenke litt mer som bestemor når du handler? Og har du satt deg ordentlig inn i dagligvarekjedenes fordelsavtaler?

Enkelte matvarer, som kaffe, har steget mer i pris enn andre. Kanskje kan det lønne seg å tenke litt over hvilken type kaffe du velger?

Derfor er kaffen blitt så dyr

Mange av oss drikker kaffe hver eneste dag. Derfor svir det nok litt ekstra hardt å se at prisene har blitt så høye.

Men hvorfor har det blitt så innmari dyrt? Og kan vi forvente at prisene synker igjen?

Årsaken til at kaffen har blitt dyrere er sammensatt, forklarer Cecilie Tvetenstrand, som er spare- og forbrukerøkonom hos Storebrand.

– Først og fremst ble Brasil, som er en av verdens største leverandører av kaffe, rammet av tørke og frost. Det førte til at de fikk produsert mindre, fordi både avlinger og mange av kaffeplantene gikk tapt. Dermed var etterspørselen etter kaffe høyere enn produksjonen, noe som igjen førte til at prisene ble presset opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer