
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Vi kaster mat for minimum 20 milliarder kroner per år i Norge , men også over hundre millioner plastflasker og brusbokser selv om de fleste kan pantes. Den eldre generasjonen i dag er trolig flinkere til å utnytte både mat og emballasje. Vanen henger kanskje igjen fra før i tiden da det var ekstra viktig å ta vare på de ressursene man hadde på grunn av begrenset tilgang og tøffere økonomiske kår. Og gjenbruk er vel og bra både for miljøet og lommeboken.
Det er derimot ikke alt som bør brukes om igjen. Engangsflasker er ett eksempel på dette.
Mugg i flasken
Spesielt etter at drikkeflasker med trykk-tut kom for salg i butikkene for flere år siden, er det mange av oss som har blitt vant til å fylle på med eget vann etter at det opprinnelige innholdet er drukket opp.
Men dette er det nok flere som hadde sluttet med om man visste hvor helsefarlig det faktisk kan være.
– Hvis du fyller på flasken hjemme er det mange kilder til forurensning. Flaskene har trang munning og det er derfor krevende å gjøre dem helt rene uten riktig utstyr, sier Nicolay Bruusgaard, kommunikasjonssjef hos Ringens, til Vi.no.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger