Søvn:

Denne dyna skal hjelpe deg med å sove bedre

Kan føles som en god klem.

SOVER GODT: - Det føles godt å ligge under en slik dyne, sier forsker til KK. Frister det å prøve? FOTO: NTB
SOVER GODT: - Det føles godt å ligge under en slik dyne, sier forsker til KK. Frister det å prøve? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Hvis du lengter etter en god natts søvn uten oppvåkninger og forstyrrelser, er du definitivt ikke alene. Hele 750 000 nordmenn har alvorlige søvnproblemer, altså rundt 14 prosent av befolkningen.

Mange sliter med å sovne når de legger seg om kvelden, mens andre våkner flere ganger hver eneste natt, for eksempel for å tisse eller fordi de blir forstyrret av andre.

I søken etter den dype, uavbrutte søvnen er det nok mange som har prøvd både lydmaskiner, spesielle lamper, sovemasker og spesialputer, som alle lover deg god og sammenhengende søvn.

Men har du prøvd en vektdyne?

En vektdyne er rett og slett en tung dyne, som gjør at du føler deg trygg og omfavnet, omtrent som en baby som svøpes. Det skal gjøre deg mer avslappet og skal gjøre at du får bedre og dypere søvn.

Høres det for godt ut til å være sant? En ny svensk studie bekrefter at det faktisk fungerer.

Dette viser studien

Forskere ved Uppsala universitet i Sverige testet hvordan hormonene metatonin og oksytocin ble påvirket av vektdyner. Disse hormonene er kjent som både søvnfremmende og stressreduserende. De testet også kortisol, som er kjent som et stresshormon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer