Trening:

Denne faktoren har mye å si for forbrenningen din

Kan forbedres med et par enkle, ukentlige treningsøkter.

FOTO: NTB
FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Din evne til forbrenning, spesielt under trening og aktivitet, avhenger av flere faktorer, men en av de viktigste er kondisjonsformen din.

Dette er svært gode nyheter siden du raskt kan forbedre kondisformen med et par enkle, ukentlige treningsøkter.

Ulik form = ulik forbrenningsevne

Her får du se hva kvinner i ulik kondisjonsform er i stand til å forbrenne under kondisjonstrening. Tabellen viser hva kvinner i ulik form vil klare på ett minutt med maksimal jobbing hvor mye de vil klare hvis de holder på en hel time.

Tabellen tar utgangspunkt i forbrenning når man går, jogger eller løper siden dette er den smarteste måten å trene på hvis målet er høy forbrenning.

Legg merke til at tallet som viser maks forbrenning på ett minutt, vil være høyere enn det man klarer i gjennomsnitt i 60 minutter siden man ikke kan yte «maks» i en hel time i strekk.

Kondisjonsform: Elitenivå, kvinneMaks forbrenning 1 minutt (kcal): 20-25 kcalForbrenning 1 time (kcal): 1000-1200 kcal

Kondisjonsform: Supermosjonist, kvinneMaks forbrenning 1 minutt (kcal): 15-20 kcalForbrenning 1 time (kcal): 800-1000 kcal

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer