Hodepine:

Denne hodepinen blir ofte forvekslet med migrene

Feilbehandling kan gjøre plagene verre.

TROR DET ER MIGRENE: - Mange tenker ikke på at plagene kan ha noe med nakken å gjøre, og går gjerne alt for lenge med plagene før de oppsøker hjelp, sier eksperten til KK. FOTO: NTB
TROR DET ER MIGRENE: - Mange tenker ikke på at plagene kan ha noe med nakken å gjøre, og går gjerne alt for lenge med plagene før de oppsøker hjelp, sier eksperten til KK. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Alle som har slitt med hodepine vet hvor hemmende det kan være for energien og humøret. Det eneste som frister er å skru av lyset, krype opp i sengen og bli værende der resten av dagen.

Vi hører mye om migrene, og det er kanskje ikke så rart med tanke på at rundt 1 million nordmenn har sykdommen.

Likevel er det mange, både helsepersonell og andre, som konkluderer litt for fort med at plagene skyldes migrene. Det kan føre til feilbehandling og i verste fall forverring av plagene.

Veldig mange sliter med hodepine av en helt annen årsak, nemlig nakken. Nakkehodepine handler om at stivhet i nakken fører til smerte i den ene siden av hodet. Nakkehodepine er ofte en glemt eller ignorert hodepine, og blir ofte forvekslet med migrene. Behandlingen er ikke den samme og derfor er det viktig å skille mellom de to hodepineformene, skriver forskning.no.

Det anslås at mellom 1 og 4 prosent av befolkningen sliter med nakkehodepine, det vil si at det potensielt er over 200.000 nordmenn som plages av dette. Rundt 44 prosent av disse har også kjeveproblemer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer