Dalgona

Denne «karantene-kaffen» tar helt av i sosiale medier

... og det med god grunn!

TREND: Det er mange som har latt seg friste til å lage den nye kaffefavoritten, og ifølge ekspert kan man nyte den med god samvittighet - så lenge man sløyfer sukkeret og går for lettvarianter av melk. FOTO: NTB Scanpix
TREND: Det er mange som har latt seg friste til å lage den nye kaffefavoritten, og ifølge ekspert kan man nyte den med god samvittighet - så lenge man sløyfer sukkeret og går for lettvarianter av melk. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne herligheten av en kaffe har du garantert sett et eller annet sted i sosiale medier i løpet av den siste tiden. Det er den såkalte dalgona-kaffen som har fått folk til å hive seg rundt og lage sin egen iskaffe, og den har ikke overraskende fått tildelt kallenavnet «karantene-kaffe».

Ifølge nettstedet godt.no er denne kaffedrikken opprinnelig fra Sør-Korea, hvor dalgona er et slags hjemmelaget sukkertøy som har eksistert i årevis. Så hvorfor ble den plutselig så populær akkurat nå? Joda, kaffen fikk fart på seg etter at en koreansk youtuber la ut fremgangsmåten av den i slutten av februar i år, og nå er videoen sett nærmere fem millioner ganger (!).

Oppskriften består av kun fem ingredienser: Kaffepulver, isbiter, varmt vann, sukker og melk. Det er med andre ord en tilsynelatende helt vanlig iskaffe, så vi er nysgjerrige - hva er det egentlig med denne iskaffen som er så spesielt?

Ifølge ernæringsfaglig rådgiver Malén Gudbrandsgard, er dette iskaffe tatt til et helt nytt nivå, som gir deg kafé-følelsen i eget hjem - noe man gjerne lengter etter i disse dager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer