Treningsklær

Denne løpejakken lyser av «seg selv»

Alt du trenger å gjøre er å henge den i lampelyset ditt et par timer før du skal trene.

LYSER OPP AV SEG SELV: Adidas Sequencials adiViz High Beam Jacket (1500 kroner) har refleksmønster som "lades opp" ved at du lar jakken henge i lyset av en lampe et par timer før du skal ut på tur. Dermed blir du synlig uansett hvor du går og står. Jakken selges blant annet på G-Max, XXL og Löplabbet.  Foto: Adidas
LYSER OPP AV SEG SELV: Adidas Sequencials adiViz High Beam Jacket (1500 kroner) har refleksmønster som "lades opp" ved at du lar jakken henge i lyset av en lampe et par timer før du skal ut på tur. Dermed blir du synlig uansett hvor du går og står. Jakken selges blant annet på G-Max, XXL og Löplabbet. Foto: Adidas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
De fleste som skal trene utendørs på denne tiden av året, er klar over at det er viktig å synes i vintermørket.

Jo nærmere julaften vi kommer, jo mørkere blir det, og selv om du løper i opplyste gater, er det ikke alltid like lett for billister og syklister å se deg, dersom du ikke har på deg refleks eller andre selvlysende plagg.

LES OGSÅ: Slik vet du om du løper «feil»

Synlig - uten refleksen

Er du en av dem som synes refleks og refleksvester ser teit ut, eller at det blir klumpete å ha «utenpå» alle de andre klærne, så har KK.no tidligere skrevet om en rekke andre - mer kreative måter du kan gjøre deg synlig på.

Det norske klesmerket Morild Norway har for eksempel laget en ull-lue med innsydd refleksmønster.

Ellers finnes det også en rekke ulike joggesko og løpetights med påsydde reflekselementer.

LES OGSÅ: Slik bør du kle deg til utendørstrening nå

Lades opp av lampen din

For deg som er spesielt opptatt av stilig treningsutstyr, kan det kanskje være verdt å vite at Adidas har kommet med en egen løpejakke som lyser av seg selv - nemlig Adidas Sequencials adiViz High Beam Jacket.

Alt du trenger å gjøre med denne jakken, er å henge den i lampelys i to timer før bruk.

Da blir refleksdetaljene på ermer og rygg blitt «ladet» opp, slik at du er ekstra synlig når du legger ut på løperunden.

Du vil altså synes lenge før et bil- eller sykkellys faller på kroppen din.

LES OGSÅ: Pigger gjør løpeskoene trygge på vinterføre

VARMERE JAKKE: Ifølge Hanne Lyngstad i Adidas (på bildet) er Adidas Sequencials adiViz High Beam Jacket også varm, samt vind og vannavstøtende.  Foto: Adidas
VARMERE JAKKE: Ifølge Hanne Lyngstad i Adidas (på bildet) er Adidas Sequencials adiViz High Beam Jacket også varm, samt vind og vannavstøtende. Foto: Adidas Vis mer

Vind- og vannavstøtende

I tillegg til den oppladbare refleksfunksjonen, er jakken vindtett (Windstopper-membran) og vannavstøtende, som holder vind og vann ute.

Rekker du ikke lade opp jakken før løpeturen, vil refleksdetaljene likevel gjøre deg synlig når du blir møtt av lys.


- Det som er det beste med jakken er at den er lun og varm til å være en løpejakke. Den er også helt vindtett og tåler sludd og regn uten at det er Gore-Tex i den, forklarer Hanne Lyngstad, som er tidligere toppidrettsutøver innen løping og jobber som Tech Rep og løpeekspert for Adidas, til KK.no:

- Og så synes jeg det er bra at den er så sterkt synlig i vintermørket. En jakke som lyser opp er et ekstra salgsargument for veldig mange. Denne jakken gir ekstra sikkerhet i trafikken.

Lurer du på hva du bør se etter når du skal kjøpe en ny løpejakke? De beste tipsene får du her!

Sjekk også ut KK.nos guide til løpeustyret du trenger nå!


LES OGSÅ: Slik varer treningsskoene lenger

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer