Nyttige hjelpemidler for eldre:

Denne stolen ser kanskje ordinær ut …

Skal hjelpe eldre og uføre på en helt spesiell måte.

SPESIALSTOL: En stol som dette er bare en av tusenvis av hjelpemidler på markedet. Foto: HjelpemiddelPartner.
SPESIALSTOL: En stol som dette er bare en av tusenvis av hjelpemidler på markedet. Foto: HjelpemiddelPartner. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Det er et kjempeproblem for veldig mange eldre at de ikke kommer seg opp av stolen. Da blir de sittende der helt passiv og må kanskje vente helt til hjemmehjelpen kommer for å hjelpe dem, sier Thomas Falch Eide, ergoterapeut og daglig leder og partner ved HjelpemiddelPartner.

Akkurat dette problemet ønsker Eide å gjøre noe med.

Reis deg opp selv-stol

- Eldre lever lenger og sykehjemsplassene blir færre. Derfor blir det stadig et større behov for hjelpemidler for eldre som ønsker å bo lengst mulig hjemme og klare seg på egenhånd, sier han.

Og med gjør-det-selv-hjelp, håper Eide at flere i den eldre garde kan få leve aktive og selvstendige liv slik at hverdagen blir bedre, både for dem og deres pårørende.

Ett av hjelpemidlene på markedet, er stolen som hjelper folk å reise seg opp selv.

Stolen Active Easyriser er installert med en fjær som hjelper brukeren opp og gir støtte når man setter seg ned igjen også.

Slik fungerer den:

​Føner kroppen tørr

Eide, som også er daglig leder av Velferdsbutikken.no, leverer hjelpemiddel til Hjelpemiddelsentralen ved NAV. Han ser at utstyret som flest eldre har behov for i dag, er krykker man kan bruke over lang tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.