Hvit måned:

Denne TikTok-trenden erstatter «hvit måned»

Ifølge psykologen er det særlig de unge som kaster seg på den helsebringende trenden.

HVIT MÅNED: – Kanskje er det i ferd med å skje en holdningsendring lik den vi så med røyking for et par tiår siden?, sier psykolog. FOTO: NTB
HVIT MÅNED: – Kanskje er det i ferd med å skje en holdningsendring lik den vi så med røyking for et par tiår siden?, sier psykolog. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sober october, dry january, sober curious, mocktails... At det er blitt mer vanlig - og ikke minst, sosialt akseptert - å drikke mindre alkohol, er det ingen tvil om.

Det kan være mange grunner til at noen ønsker å drikke mindre alkohol. Noen liker rett og slett ikke smaken. Noen vil ivareta sin mentale helse best mulig. Andre vil holde vekta. Og noen må rett og slett redusere inntaket fordi de er i ferd med å utvikle et alkoholproblem.

Uansett grunn, kan det å kutte all alkohol på dagen virke litt for voldsomt for noen.

Denne alt-eller-ingenting-tankegangen virker å ha fostret en ny «holdning» til alkohol: Nemlig «damp lifestyle».

Hva er en «damp» livsstil?

En «damp lifestyle» oversettes direkte til norsk som en «fuktig livsstil». Fenomenet trender på TikTok om dagen, og referer til et inntak av alkohol som ligger mellom tung drikking og det å være helt «tørrlagt» (derav navnet fuktig).

På norsk kan vi imidlertid lett forbinde ordet «fuktig» med mye alkohol - (les: en fuktig kveld på byen). I denne artikkelen holder vi oss derfor til det engelske uttrykket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer