Trening:

- Denne treningen gir resultater raskt

Korte, tøffe intervaller og hvile er oppskriften.

HIIT: Er du i gang med treningen igjen? En trening som gir resultater raskt er HIIT-trening. FOTO: NTB
HIIT: Er du i gang med treningen igjen? En trening som gir resultater raskt er HIIT-trening. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sommeren gikk fort og plutselig viser kalenderen midten av august. De fleste av oss har lagt sommerferien bak seg og er tilbake i jobb og hverdag. Det betyr ofte innskjerpet kosthold og ny treningsgiv.

I ferien ryker ofte de faste treningsrutinene, som er veldig deilig, men så er det viktig å komme inn i de gode rutinene igjen når høsten melder seg.

Som KKs treningsekspert sier: «Ikke la en daff sommerferie gli over i en enda daffere høst, ta grep nå og kom i gang!»

- Sett deg realistiske treningsmål! Mange er ivrige første og andre uken, men klarer sjelden å holde trykket oppe ettersom ukene går. Har du ikke trent på lenge, kanskje ikke siden treningssentrene stengte i oktober 2020, er det viktig å starte opp rolig. Etabler en vane med 1 økt pr uke, og forsøk å holde på denne. Klarer du dette i tre, fire uker kan du legge på en økt til. Vedvarer de gode vanene kan enda en økt plottes inn i planen, sier Torp til KK.

HIIT-trening

Hvilken trening som passer hvem, varierer, men det viktigste er at du velger trening du synes er gøy og som får i gang hjertepumpa. En form for trening som mange derfor velger er høyintensiv trening, også kalt HIIT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer