Orgasme

Denne typen trening kan gi orgasme

Og det er spesielt én øvelse som gjør susen!

TRENINGSINDUSERT ORGASME: Ifølge lege kan klitoris og vagina bli stimulert ved enkelte treningsformer. FOTO: NTB Scanpix
TRENINGSINDUSERT ORGASME: Ifølge lege kan klitoris og vagina bli stimulert ved enkelte treningsformer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ikke akkurat noen hemmelighet at man føler seg mye bedre etter en treningsøkt. Endorfinene strømmer på og det er deilig å både ha svettet ut og luftet hodet fra andre hverdagslige gjøremål.

Men for flere av oss kvinner er det ikke bare det som er de reelle gledene man kan oppnå ved en hard treningsøkt. Faktisk får én av ti kvinner orgasme på trening, hevder en amerikansk sexolog.

Den amerikanske forfatteren, sexologen og professor Dr. Debby Herbenick forsket på dette emnet i mange år, som resulterte i bokslippet «The Coregasm Workout». Hun skriver blant annet at det er særlig styrketrening for nedre del av magen, som gjør at du lettere kan få orgasme, siden muskelen trekker seg sammen lettere og det er spesielt én øvelse hun vil trekke frem.

- Hvis du henger i en stang og trekker bena opp og ned til og fra brystet gjentatte ganger, kan dette føre til orgasme for mange, selv uten erotiske tanker eller berøring av kjønnsorganer, sier hun ifølge mindbodygreen.com.

Forfatteren sier også at en trenings-orgasme enten kan komme brått på og overraske deg, eller du kan kjenne den bygge seg opp.

LES OGSÅ: Slik bør du trene i 30-, 40-, 50- og 60-årene

- Et reelt fenomen

Vi ble nysgjerrige og måtte høre med en norsk ekspert om dette fenomenet, og hvor vanlig det egentlig er å oppnå en coregasm. Lege ved Legevisitt i Oslo, Harald Dobloug, sier til KK at treningsindusert orgasme, eller coregasm, er et relativt lite omtalt fenomen - men et absolutt reelt fenomen.

Dobloug sier at årsaken til orgasme generelt er en kombinasjon av mange faktorer. Hvor mye stimulering som kreves for orgasme varierer veldig fra person til person. Noen krever veldig lite stimulering, mens opptil 10 prosent av alle kvinner ikke klarer å få orgasme i det hele tatt.

- Orgasme kan utløses av stimulering av områdene rundt klitoris og vagina. Ved enkelte treningsformer kan disse områdene stimuleres fysisk, for eksempel av en stang eller et tau eller lignende; eller de kan stimuleres indirekte ved mye blodtilstrømming til muskler i disse områdene, sier han.

Samme orgasme som ved sex

Det er altså ingen seksuell opphisselse som ligger bunn for treningsindusert orgasme, som det er ved seksuell aktivitet, og denne formen for orgasme er sjelden relatert til seksuelle tanker eller fantasier. Men resultatet - altså orgasmen - er den samme.

- Personer med evnen til å oppnå treningsindusert orgasme er sannsynligvis også lettere for å få orgasme i seksuell sammenheng. Det skyldes at mange av de samme mekanismene er i sving ved treningsindusert orgasme, som ved seksuelt indusert orgasme.

- Hva er det som avgjør om man kan oppnå det «lett» eller ikke?

- Blant annet er det veldig avgjørende hvor sensitiv man er i området rundt klitoris, både for seksuell og treningsindusert orgasme. I tillegg vil det å bli kjent med eget underliv, og utforske og styrke musklene i det området, potensielt kunne bidra til å lettere oppnå orgasme ved seksuell aktivitet, sier Dobloug.

Mer lyst på sex

Fastlege og daglig leder ved Legevakt Vest i Oslo - Kari Eidjar, har derimot tidligere sagt til KK at dette ikke er noe å satse på.

- Man kan få mer lyst på sex av trening fordi det ofte gjør kroppen bedre og kan fjerne smerter og sånn. Det kan selvfølgelig gi økt seksuell lyst, men hadde det vært sånn at orgasme ofte fremkommer av trening så hadde det vært allmenn kjent, sier hun.

- Det vi vet er at trening stimulerer bevisste og ikke bevisste prosesser. Man blir fornøyd med seg selv og får en slags belønning. Det iverksetter punkter i hjernen som skaper en god følelse. Eidjar vil likevel understreke at en god treningsøkt kan gi svært mye velvære. - Men rent fysiologisk så er jo trening ekstremt viktig, fordi det genereres gode hormoner som gir oss tilfredsstillelse og en følelse av ro.

LES OGSÅ: Dette er kjendisenes beste treningsøvelser

TRENING: Disse fire øvelsene er Jorun Stiansens favoritter - se alle på under ett minutt! Video: Jorun Stiansen Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer