Fyllesyke:

Derfor blir du fyllesyk i to dager

Den sikreste kuren mot fyllesyke er å drikke mindre, men det er noen ting som påvirker hvor ille den blir, sier ekspert.

FYLLESYK: Vondt i hodet, kvalm, skjelven og dehydrert - bakrusen er ikke noe gøy, spesielt ikke når den varer i flere dager. FOTO: NTB
FYLLESYK: Vondt i hodet, kvalm, skjelven og dehydrert - bakrusen er ikke noe gøy, spesielt ikke når den varer i flere dager. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Fyllesyken - straffen for moroa vi hadde kvelden før. Når vi drikker den første drinken er vi alle klar over at bakrusen kan komme som et skikkelig «slag i trynet» dagen etter.

Men hvorfor er den så utrolig ille noen ganger? Kanskje har du merket at den sitter i flere dager?

I en artikkel på Women's Health Mag listes det opp mulige årsaker til at fyllesyken kan sitte lenge. Den skal du få litt senere i artikkelen, men først tar vi en telefon til rusforsker Jørgen Bramness.

Derfor blir du skikkelig fyllesyk

- Det å kvitte seg med alkoholen tar ikke to døgn - ingen klarer å drikke så mye. Det er ettervirkningene vi snakker om. Og da er vi straks inne i et landskap vi ikke vet alt om - altså hva som er årsaken til fyllesyke og hva vi kan gjøre med det.

Det sier Bramness, som er seniorforsker ved Folkehelseinstituttet og Nasjonal kompetansetjeneste for samtidig rusmisbruk og psykisk lidelse, til KK.

«Kuren» mot fyllesyke er nemlig noe mennesket har forsøkt å finne helt siden det opplevde bakrusen for første gang. Så langt har det forblitt et lite mysterium.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer