Sykdom

Derfor blir du ofte syk i ferien

Det er slett ikke uvanlig - og har en helt naturlig forklaring!

SYK: Hva er vel mer irriterende enn å endelig ha fått ferie - så våkner man opp med rennende nese og dunkende hodepine? FOTO: NTB Scanpix
SYK: Hva er vel mer irriterende enn å endelig ha fått ferie - så våkner man opp med rennende nese og dunkende hodepine? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvem har vel ikke gledet seg i ukesvis på forhånd til å endelig kunne ta ferie, og når den store dagen endelig har kommet, så våkner man opp litt småpjusk med dunkende hode og rennende nese?

Det har hvert fall vi i KK-redaksjonen opptil erfart flere ganger, og det er vel få ting som er så irriterende enn akkurat det. Men visste du at det faktisk har en logisk forklaring?

Å være mer syk på vinteren enn på sommeren er slett ikke uvanlig. Årsaken til det er rett og slett at virus overlever bedre i kulde - dèt, i kombinasjon med mer tid innendørs, gjør at forkjølelsen sprer seg ekstra raskt.

Syke fra før

Men hvorfor man blir syk så fort ferien melder sin adkomst er en annen sak. Professor og forsker på immunsystemet og kroppens reaksjon på sykdom, Jan Pravsgaard Christensen, har tidligere sagt til KK at vi mest sannsynlig er syke allerede før ferien har startet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer