Oppblåsthet:

Derfor blir du så oppblåst

Kan rett og slett skyldes en bakterie som vi alle trenger.

OPPBLÅSTHET: Det kan være veldig vondt å ha luft i magen og en utspent buk, men hvis du finner årsaken er det heldigvis mulig å bli bedre. Foto: NTB.
OPPBLÅSTHET: Det kan være veldig vondt å ha luft i magen og en utspent buk, men hvis du finner årsaken er det heldigvis mulig å bli bedre. Foto: NTB. Vis mer
Publisert

Rumling, hard mage og bukser som strammer. Alle plages av luft i magen fra tid til annen, og det kan være veldig ubehagelig og vondt. I mange tilfeller kan det også være flaut og sjenerende hvis du rumler eller fiser på upassende tidspunkt.

Når magen er i ubalanse er det mest fristende å legge seg ned i sengen, og ofte kan det være vanskelig å fullføre vanlige gjøremål som trening, handling og sosialisering. Spesielt kan sosiale settinger bli vanskelige hvis du ofte blir oppblåst og hard i magen.

Oppblåsthet oppstår ofte etter et måltid, og kan skyldes alt fra en allergisk reaksjon til at du svelger mye luft.

Men visste du at oppblåstheten også kan skyldes probiotiske bakterier?

Probiotika er levende melkesyrebakterier, som etter inntak kan forebygge eller bidra til behandling av tarmsykdom, skriver NHI.no. Formålet er å forbedre bakteriesammensetningen i magen, og probiotika finnes i flere typer surnede og gjærede produkter.

Disse bakteriene er jo kjent for å være sunne og slankende, og skal hjelpe oss med å få en velfungerende mage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer