Fyllesyk

Derfor blir fyllesyken verre med årene

- Ofte skyldes det en kombinasjon av flere ting, sier eksperten.

FYLLESYK: Helgene som før pleide å bestå av en todagers fyllekule er nå byttet ut med en todagers hangover. Hvorfor blir vi egentlig mer fyllesyke med alderen? Foto: Shutterstock / gpointstudio
FYLLESYK: Helgene som før pleide å bestå av en todagers fyllekule er nå byttet ut med en todagers hangover. Hvorfor blir vi egentlig mer fyllesyke med alderen? Foto: Shutterstock / gpointstudio Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du våkner opp kvalm og uvel, hodet føles som det skal falle av og du kjenner at det vrir seg i magen bare av å tenke på gårsdagens fest. Bakrus, fyllesyk, tømmermenn, bakis – hva enn du pleier å kalle det så slipper du liksom ikke unna. 

Du har for lengst innsett at du ikke lenger er 21 år. Og helgene som før pleide å bestå av en todagers fyllekule er nå byttet ut med en todagers hangover. Men hva er liksom greia med det? Er det virkelig slik at alt blir verre med alderen? (Bortsett fra sexlivet da, det blir bedre).

– Ved alle prosesser som gjelder tilheling så blir det mindre og mindre å gå på med årene. Uansett om det er snakk om et sår som skal gro, å komme seg etter en operasjon, eller komme seg etter å ha drukket alkohol, sier professor ved Senter for rus- og avhengighetsforskning på Universitetet i Oslo, Jørgen G. Bramness til KK.no.

LES OGSÅ: Derfor er ikke trening og alkohol en god kombo

Mindre muskelmasse med alderen

Alkohol løser seg lett i vann og fordeler seg raskt i vannholdig vev som blod og muskelmasse, og dette er en av grunnene til at menn ofte tåler mer alkohol enn kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer