Derfor blir vi lykkeligere med alderen

Det handler om langt mer enn gode velferdsløsninger, og det er mye du kan gjøre selv. Psykolog og lykkeforsker Ragnhild Bang Nes avslører hvorfor vi føler oss lykkeligere jo eldre vi blir, og hvordan vi kan bli litt lykkeligere på bare fire uker.

Etter 17 år med forskning på lykke, mener psykolog og seniorforsker Ragnhild Bang Nes ved Folkehelseinstituttet å ha funnet en kur. Foto: Astrid Waller
Etter 17 år med forskning på lykke, mener psykolog og seniorforsker Ragnhild Bang Nes ved Folkehelseinstituttet å ha funnet en kur. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ett år inn i en verdensomspennende pandemi, kom den som bestilt: Boka «Lykkekuren – bli lykkeligere på 31 dager». Her lover forfatteren en kur som gir deg økt livskvalitet på fire uker. Og hun er ingen hvem som helst: Ragnhild Bang Nes er psykolog og seniorforsker ved Folkehelseinstituttet, der hun har forsket på lykke i over 17 år.

Med lykkekuren har hun omsatt forskernes funn til en verktøykasse i hverdagen. Bedre helse, bedre vennskap og lengre liv – det høres jo for godt ut til å være sant? Men løsningen trenger ikke å være så komplisert, om du begynner i det små og jakter positive opplevelser hver dag.

Visker ut stress og uro

- Positive følelser bidrar til at vi bygger psykiske, sosiale og fysiske ressurser. De gjør at vi blir mer kreative, tar initiativ og opplever pågangsmot, til at vi åpner oss for andre mennesker og ser nye muligheter. I tillegg ser positive følelser ut til å viske ut negative helsekonsekvenser av tristhet, stress og uro, forklarer lykkeforskeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer