Magnesium

Derfor bør du få i deg nok magnesium

Viktig for kroppen din. Sjekk hvor mye du trenger og hvordan du får i deg nok.

TRØTT: Er du ofte trøtt og slapp på jobb eller i andre sammenhenger? Da kan det være et tegn på magnesium-mangel i kroppen din.  Foto: Science Photo Library
TRØTT: Er du ofte trøtt og slapp på jobb eller i andre sammenhenger? Da kan det være et tegn på magnesium-mangel i kroppen din. Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje hørt at kalsium er bra for benbygningen, jern er viktig for at du skal føle deg frisk og opplagt og at sink styrker immunforsvaret.

Men det er et mineral som ofte blir bortglemt. Dette mineralet er blant annet viktig for forbrenning av karbohydrat, signaloverføring i nervesystemet og regulering av muskelaktivitet. Nemlig magnesium! Ernæringsfysiolog og forskningssjef ved folkehelseinstituttet, Helle Margrete Meltzer, forklarer at det dessverre er vanskelig å finne ut om man har nok av mineralet i kroppen. 

- Magnesium er vanskelig å jobbe med for det avsløres ikke på blodprøver. Du skal ha ekstrem mangel for at det skal synes i blodet, sier hun. 

LES OGSÅ: Alt du trenger å vite om karbohydrater

Tradisjonelt norsk kosthold

Heldigvis finnes det andre måter å identifisere mineralet, som kroppen din er så avhengig av. 

- Selv om det ikke vises på en blodprøve, så kan kostholdsundersøkelser kan vise det. Det gjør vi ved jevne mellomrom. Da kan vi få et snitt, og nå ligger vi bra an, forklarer hun. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer