Trening

Derfor bør du ha en foam roller

Skumgummidingsen øker blodsirkulasjonen og gir mer bevegelighet i muskler og ledd.

FOAM ROLLER: Eller skumrulle som det heter på norsk, kan være et godt verktøy å ha liggende hjemme- spesielt hvis du er plaget med korte, såre eller ømme muskler.  Foto: All Over Press
FOAM ROLLER: Eller skumrulle som det heter på norsk, kan være et godt verktøy å ha liggende hjemme- spesielt hvis du er plaget med korte, såre eller ømme muskler. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du hørt om foam rolling, eller skumrulle som det heter på norsk?

Dersom du ikke har prøvd det selv, har du kanskje likevel observert en foam-roller i sportsbutikken, på treningssenteret eller kanskje hjemme hos noen. 

Det hele er basert på en sylinderformet dings i skumgummi som kommer i en rekke forskjellige varianter og farger. 

Men hvordan skal du egentlig bruke den? Og hvor effektivt er det?

LES OGSÅ: Tre ganger i uken er maks

Har en positiv effekt på muskler og ledd

- En foam roller kan øke sirkulasjonen i området du jobber med lokalt, men også resten av kroppen. Dette er fordi du behandler musklene, samt bindevevet i kroppen. Blant annet vil foam rolling ha en positiv effekt på korte muskler og muskelspenninger, sier Jorunn Githmark, muskel- og leddterapeut og PT på Sats Elixia.

Dette bekrefter også KKs treningsekspert Anne Marte Sneve, som forklarer at foam rolling er et godt hjelpemiddel for alle som sliter med ømme muskler og ønsker massasje.

- Det er en form for «fattigmannsmassasje», og har spesielt god effekt på områder som; senedraget på utsiden av låret, rumpa, den brede ryggmuskulaturen og innsiden av låret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer