Vekkerklokke

Derfor bør du ikke bruke mobilen som vekkerklokke

Å ta med seg telefonen inn på soverommet er fristende, men pass på. Det kan ha sin pris.

VEKKERKLOKKE: ... Hvem kjenner seg ikke igjen i at telefonen er lett å gripe til i senga? FOTO: NTB Scanpix
VEKKERKLOKKE: ... Hvem kjenner seg ikke igjen i at telefonen er lett å gripe til i senga? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Skal bare ... skal bare ... tenker du og scroller gjennom sosiale medier en siste runde før du motvillig legger telefonen på nattbordet. Svært mange, for ikke å si de fleste av oss, har med seg mobiltelefonen inn i sengen - og bruker den som vekkerklokke om morgenen. Den lysende, fargeglade skjermen er ofte det siste vi ser før vi sovner og den første vi møter når vi slår opp øynene.

Og hvorfor ikke? Det er jo så kjekt, med alt samlet på ett sted. Se en episode av Outlander. Snakke litt med venner rundt omkring før du sovner. Sjekke om det har skjedd noe ute i verden som du bare få med deg før du lukker øynene. Og våkner du litt tidlig en morgen, er det bare å gripe til telefonen og la deg underholde mens resten av huset sover. Legge et ord i Wordfeud. Det er jo alltid noen som er våkne rundt i verden.

LES OGSÅ: Dette gjør mobilen med hode, nakke og øyne

Søvnen ofres

Men forskning viser at å ta telefonen med inn på soverommet kan ha uheldige konsekvenser. Ifølge The Guardian viser forskning fra 2017 at bruk av sosiale medier de siste 30 minuttene før man legger seg kan gi søvnforstyrrelser hos unge voksne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer