Prosecco:

Derfor bør du ikke drikke prosecco for fort

Boblene i prosecco, champagne og cava gjør at du blir raskere beruset.

PROSECCO: Boblene i prosecco, champagne og cava gjør at du blir raskere beruset.. FOTO: Shutterstock / Ditty_about_summer
PROSECCO: Boblene i prosecco, champagne og cava gjør at du blir raskere beruset.. FOTO: Shutterstock / Ditty_about_summer Vis mer
Publisert

Prosecco har blitt nordmenns nye favorittdrikk på fest, og salget av de lettere (og ikke fullt så dyre) boblene har tatt helt av de siste årene, har Aftenposten tidligere rapportert.

Og det er ikke uten grunn at vi elsker bobler. Et glass kan ofte være akkurat det du trenger for å komme i stemning. For av en eller annen grunn kan det se ut til at humøret gjerne stiger i takt med boblene i glasset. Kanskje blir du litt ekstra glad og fnisete, og kanskje føler du også at det skal litt mindre til enn vanlig. Men stemmer dette egentlig, eller er det bare innbilning?

– I all forstand så er det jo for så vidt bevist at boblene frakter alkoholen fortere i blodet, sier Ken Canaiolo Engebretsen som eier og driver Norsk Sommelier Utdannelse, til KK.no.

– Dette betyr ikke at du blir mer full, for alkoholinnholdet er jo det samme, men det kan altså gå litt raskere, forklarer han.

Allerede i 1924 ble det gjort en studie på dette, der forskere analyserte hvilken effekt karbondioksid har med den hastigheten som alkohol blir absorbert i blodet, og fant ut at bobler faktisk kan gjøre deg raskere full.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer