Hunder

Derfor bør du ikke la hunden slikke deg i ansiktet!

Husk at «Fido» er glad i å spise avføring fra andre dyr.

LA HUDEN SLIKKE DEG I ANSIKTET: Hvor ekkelt er det egentlig å la huden slikke deg i ansiktet?  Foto: Shutterstock / shulgenko
LA HUDEN SLIKKE DEG I ANSIKTET: Hvor ekkelt er det egentlig å la huden slikke deg i ansiktet? Foto: Shutterstock / shulgenko Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke uvanlig at hundeeiere lar sin pelskledde bestevenn slikke seg i ansiktet. Ifølge en rekke hundeforum og -sider på nettet, gjør hunden det blant annet for å vise vennlighet, kjærlighet og omsorg - eller for å vise mennesket at det er godtatt.

Tonje Haug er veterinær ved Ryen dyreklinikk, og sier det er en naturlig del av hundespråket: 

- Det kan oppfattes som en tillitserklæring og eller smisking fra hunden, sier hun.

Enkelte lar kanskje slikkingen gå nettopp fordi det er koselig, og fordi vi uansett har hørt «myten» om at hundens munn er mye renere enn vår egen. Men er den egentlig det? Vi har vært i kontakt med flere eksperter, og nesten alle mener at det ikke er særlig bra å i la hunden slikke deg i ansiktet - eller på huden i det hele tatt. 

LES OGSÅ: Har mer bakterier enn doen

- Det er helt uaktuelt 

Allmennlege og sjefsvarlege hos Lommelegen.no, Brynjulf Barexstein, mener det er åpenbart at man ikke bør la hunder slikke oss i ansiktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer