Skjønnhet:

Derfor bør du investere i et silkeputetrekk

Kan valg av putetrekk virkelig gi deg skjønnhetsfordeler? Ekspertene svarer.

MYTE: Silkeputetrekk sies at skal kunne hjelpe til med å unngå slitasje på håret, samt forebygge rynker. Foto: NTB Scanpix
MYTE: Silkeputetrekk sies at skal kunne hjelpe til med å unngå slitasje på håret, samt forebygge rynker. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er blitt skrevet og debattert om i årevis, og med mange tilhengere av dette fenomenet så må det ligge noe mer bak. Å bruke glatte putetrekk av silke eller sateng skal visstnok være bra for både håret og huden din.

Teoriene om hvorfor denne type putevar er bra for deg, kommer i mange forskjellige versjoner. Noen mener at det skal hjelpe mot å forebygge rynker, andre mener at det gjør underverker for å holde på frisyren.

Men er dette skjønnhetstrikset virkelig den hellige gral når det kommer til å holde hår og hud glatt og smidig? Er dette det bokstavelige svaret på skjønnhetssøvn? Ekspertene har svart!

Tynnere hår

Pleier du å ende opp med å sove på samme side hver natt? Dette kan faktisk påvirke håret ditt til å bli tynnere på den ene siden enn den andre, ifølge KKs skjønnhetsekspert og frisør hos Jan Thomas Studio, Cecilie Krogh.

- De som sover litt urolig, og gjerne liker seg best på de ene siden er gjerne mer utsatt. Så hva gjør man når skjønnhetssøvnen sliter ned håret?

Om man merker at dette blir et problem, så skal man ifølge Krogh merke seg hvilket putetrekk man velger å bruke. Hun forteller at sengetøy og putetrekk som er glatt og skaper mindre friksjon, faktisk er bedre for hår og hud.

- Ja, huden får seg også en tøff arbeidsøkt der den begraves i puten. Krepp er verstingen, mens silke er mer skånsomt, forteller frisøren.

Men til tross for at dette kan være med på å påvirke, så vil hun ikke at man skal bekymre seg for mye.

- Det beste man kan gjøre er å investere i en skikkelig god hårkur. Dette har langt mer effekt enn å bytte ut sengetøyet. Men for de som har veldig tynt og slitt hår, kan det bidra til å skape fylde, mener Krogh.

Hindrer slitasje

Faglig leder, hårstylist og sminkør ved frisørsalongen VAAR, Evelyn Solheim, forteller at å bruke silkeputetrekk absolutt kan bidra til å hjelpe for å hindre friksjon og slitasje på håret.

- Bruk av silkeputetrekk skal være forebyggende for rynker, da silke ikke absorberer fuktigheten fra huden når du sover. I tillegg unngår man friksjon på håret og det floker seg mindre, noe som gjør at du ikke trenger å børste det like «hardt».

Solheim mener at effekten kan være individuell, og at det burde testes da alle har ulike hår- og hudtyper. Hun forteller at i det lange løp så kan silkeputetrekk hjelpe for de som sover urolig og stadig våkner opp med floker.

I likhet med Krogh, anbefaler Solheim først og fremst at alle burde investere i en god hårkur.

- Vi anbefaler alltid kundene å forebygge slitasje med faste rutiner på hårkur, avslutter Solheim.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer