Fotpleie:

Derfor bør du såpe inn føttene i dusjen

Bakterier trives med å spise på døde hudceller og annen «skitt».

Mange tror det er nok å la såpevannet renne over føttene, men ekspertene er ikke enige. FOTO: Scanpix
Mange tror det er nok å la såpevannet renne over føttene, men ekspertene er ikke enige. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste av oss har mest sannsynlig lagt seg som vane å gni kroppen inn i såpe når man dusjer, spesielt på steder hvor man er ekstra utsatt for svette og vond lukt - som for eksempel under armene og i underlivet.

Det mange gjerne glemmer er å såpe inn føttene mens man dusjer. Kanskje tenker man at de uansett blir vasket når man dusjer resten av kroppen, men ifølge eksperter holder det langt ikke bare å la såpen man bruker på kroppen renne ned på føttene.

Psst! For hyppig vask kan gi eksem

- Det er viktig at man vasker føttene ordentlig og bytter sokker hver dag, sier medisinsk fotterapeut, Anna-Lena Hultgren, til svenske Expressen.

En grundig vask

KK har tatt en prat med Rannveig Anette Welle. Hun er kosmetisk dermatologisk sykepleier, og mener føttene bør få en grundig omgang med såpe hver gang man dusjer.

- Bruk en pH-vennlig såpe som er lik hudens egne pH-verdi, altså rundt fem, og gni såpen godt inn på føttene. Det bør gjøres over hele foten, men de viktigste områdene er fotsålen, mellom tærne og rundt neglene, sier Welle.

Dette bør gjøres like ofte som det er anbefalt å dusje - cirka tre ganger i uken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer