Banan

Derfor bør du spise bananskallet

Inneholder noe veldig sunt.

BANAN: Ikke kast bananskallet, det er perfekt  bruke i smoothies - ifølge eksperten.  Foto: Shutterstock / etorres
BANAN: Ikke kast bananskallet, det er perfekt bruke i smoothies - ifølge eksperten. Foto: Shutterstock / etorres Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Banan er en av de mest populære fruktene her til lands - og ikke så rart, fordi den er proppfull av sunne næringsstoffer, god og mettende.

- Den har utrolig mange positive helseegenskaper – utover det å være et kjapt mellommåltid når sulten river! har ernæringsfysiolog Gunn Helene Arsky i Bama, uttalt til KK.no.

På tross av banandebatten som tidvis har rast i mediene, mener hun heller ikke at bananens rykte er ødelagt, fordi nordmenn har mer enn hundre års erfaring med å spise frukten, og dermed vet at den er bra.

LES OGSÅ: Drikker du brus til maten? Les dette!

Høyt kolesterol, magesår og morgenkvalme

I tillegg til å være god, mettende og sunn, er banan spesielt bra for noen av oss. Særlig de med høyt kolesterol kan ha godt av å spise en banan i ny og ne. I likhet med alle andre frukter og grønnsaker inneholder nemlig ikke banan kolesterol, og kan dermed være et smart mellommåltid for folk som passer på kolesterolnivået: 

- Bananen inneholder fibertypen pektin, et løselig fiber som kan være med på å senke kolesterolnivået. Dermed er bananen nyttig i et kolesterolbevisst kosthold, sier Arsky. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer