Treningstøy:

Derfor bør du trene i sterke farger

- Blått treningstøy kan skjerpe sansene og hodet – og vi blir mer fokuserte, sier fargeekspert.

TRENINGSTØY: Legg vekk det sorte treningstøyet. Bruker du sterke farger vil treningen garantert gå bedre. FOTO: NTB Scanpix
TRENINGSTØY: Legg vekk det sorte treningstøyet. Bruker du sterke farger vil treningen garantert gå bedre. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lagt merke til at treningstøy ofte kommer i sterke neonfarger? Dette har fått oss til å lure på om det er slik at vi blir sprekere når vi bruker spreke farger? For å komme til bunns i dette har vi spurt noen eksperter.

En av dem er fargeekspert hos Fargedesignstudio, Dagny Thurmann-Moe. Hun forteller at farger kan påvirke humøret vårt.

- Sterke farger gir oss generelt en energiboost, og fungerer derfor godt på treningstøy, sier hun til KK.no. (Pssst! Verdens mest populære farge er kåret)

LES OGSÅ: Bli sterk og rask på 20 minutter!

Denne fargen skjerper sansene

Ifølge fargeeksperten har det vært store endringer i bruk av farger på nettopp treningsklær de siste sesongene. Dette har resultert i at treningssalen har blitt en arena der farger virkelig slipper til.

EKSPERT: Fargeekspert hos Fargedesignstudio Dagny Thurmann-Moe. Foto: privat
EKSPERT: Fargeekspert hos Fargedesignstudio Dagny Thurmann-Moe. Foto: privat Vis mer

- Ikke bare gir det energi, men fysisk aktivitet er også et område det føles lett og digg å kline til med farger, forklarer hun.

Å få masse energi når vi trener er vi vel alle lystne på, så hvilke farger skal vi unngå? Hvilke farger gir minst energi?

- De fargene som gir minst energi er grått og sort. Blått kan derimot fungere godt. Det kan nemlig skjerpe sansene og hodet – og vi blir mer fokuserte, forklarer fargeeksperten.

LES OGSÅ: Ny giv med nytt treningstøy

-Morsomt å følge fargetrenden

Get Inspired-gründer Silje Landevåg er en av dem som synes det har vært spennende å følge utviklingen i bruk av farge de siste årene. Hun kan fortelle at farger alltid har vært viktige i kolleksjonene til deres samarbeidspartnere. Gründeren mener i likhet med Thurmann-Moe at farge har en positiv effekt på oss.

- At treningsklærne kommer i friske farger tror jeg hovedsakelig er fordi vi blir mer glad og motivert av farger. Det gir energi, treningsglede og får oss til å gi det lille ekstra på trening, sier hun.

Videre forteller hun at motebilde er i endring og at vi nå finner fargene i dusere nyanser - men mønster og bruk av farge står like sterkt.

- Vi ser spesielt mye blått, grønt, burgunder og rosa. Dette er også farger som er enklere å matche, sier hun.

LES OGSÅ: Disse mageøvelsene er de mest effektive

STERKE FARER PÅ TRENINGSTØY: - Det gir energi, treningsglede og får oss til å gi det lille ekstra på trening, sier Silje Landevåg. FOTO: NTB Scanpix
STERKE FARER PÅ TRENINGSTØY: - Det gir energi, treningsglede og får oss til å gi det lille ekstra på trening, sier Silje Landevåg. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Bruker ikke neonfarger

Markedsføringssjef i treningstøyprodusenten Gofit, Vigdis Fauskrud, opplyser at de også har merket seg neon-trenden.

-Vi har sett at neonfargede klær er veldig populære innenfor enkelte områder, da mest gym og kroppsbygging, sier hun.

Selv har de valgt å kjøre en mer stilren profil, der de har unngått sterke farger med hensikt å trekke fokus mot klærnes kvalitet. De begrunner også fargevalget, eller ikke-fargevalget, med at treningsklærne skal kunne brukes til hverdags og at de ulike kolleksjonene enkelt skal kunne kombineres.

Fauskrud forteller også at Gofit heller har valgt å bruke enkle farger og kontraster som skal passe året rundt samt nå ut til en større gruppe.

- Hadde vi brukt neon hadde det tatt fokus vekk fra det vi ønsker at merkevaren skal stå for, forklarer hun.

Refleks er de derimot opptatt av.

-Se og bli sett er veldig aktuelt for mørkere årstider, og vi imøtekommer dette med å legge refleks i tøyet. Både på trykk og sømmer, sier hun.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer