TRENINGSTØY: Legg vekk det sorte treningstøyet. Bruker du sterke farger vil treningen garantert gå bedre. FOTO: NTB Scanpix
TRENINGSTØY: Legg vekk det sorte treningstøyet. Bruker du sterke farger vil treningen garantert gå bedre. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Treningstøy:

Derfor bør du trene i sterke farger

- Blått treningstøy kan skjerpe sansene og hodet – og vi blir mer fokuserte, sier fargeekspert.

Publisert

Har du lagt merke til at treningstøy ofte kommer i sterke neonfarger? Dette har fått oss til å lure på om det er slik at vi blir sprekere når vi bruker spreke farger? For å komme til bunns i dette har vi spurt noen eksperter.

En av dem er fargeekspert hos Fargedesignstudio, Dagny Thurmann-Moe. Hun forteller at farger kan påvirke humøret vårt.

- Sterke farger gir oss generelt en energiboost, og fungerer derfor godt på treningstøy, sier hun til KK.no. (Pssst! Verdens mest populære farge er kåret)

LES OGSÅ: Bli sterk og rask på 20 minutter!

Denne fargen skjerper sansene

Ifølge fargeeksperten har det vært store endringer i bruk av farger på nettopp treningsklær de siste sesongene. Dette har resultert i at treningssalen har blitt en arena der farger virkelig slipper til.

EKSPERT: Fargeekspert hos Fargedesignstudio Dagny Thurmann-Moe. Foto: privat
EKSPERT: Fargeekspert hos Fargedesignstudio Dagny Thurmann-Moe. Foto: privat Vis mer

- Ikke bare gir det energi, men fysisk aktivitet er også et område det føles lett og digg å kline til med farger, forklarer hun.

Å få masse energi når vi trener er vi vel alle lystne på, så hvilke farger skal vi unngå? Hvilke farger gir minst energi?

- De fargene som gir minst energi er grått og sort. Blått kan derimot fungere godt. Det kan nemlig skjerpe sansene og hodet – og vi blir mer fokuserte, forklarer fargeeksperten.

LES OGSÅ: Ny giv med nytt treningstøy

-Morsomt å følge fargetrenden

Get Inspired-gründer Silje Landevåg er en av dem som synes det har vært spennende å følge utviklingen i bruk av farge de siste årene. Hun kan fortelle at farger alltid har vært viktige i kolleksjonene til deres samarbeidspartnere. Gründeren mener i likhet med Thurmann-Moe at farge har en positiv effekt på oss.

- At treningsklærne kommer i friske farger tror jeg hovedsakelig er fordi vi blir mer glad og motivert av farger. Det gir energi, treningsglede og får oss til å gi det lille ekstra på trening, sier hun.

Videre forteller hun at motebilde er i endring og at vi nå finner fargene i dusere nyanser - men mønster og bruk av farge står like sterkt.

- Vi ser spesielt mye blått, grønt, burgunder og rosa. Dette er også farger som er enklere å matche, sier hun.

LES OGSÅ: Disse mageøvelsene er de mest effektive

STERKE FARER PÅ TRENINGSTØY: - Det gir energi, treningsglede og får oss til å gi det lille ekstra på trening, sier Silje Landevåg. FOTO: NTB Scanpix
STERKE FARER PÅ TRENINGSTØY: - Det gir energi, treningsglede og får oss til å gi det lille ekstra på trening, sier Silje Landevåg. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Bruker ikke neonfarger

Markedsføringssjef i treningstøyprodusenten Gofit, Vigdis Fauskrud, opplyser at de også har merket seg neon-trenden.

-Vi har sett at neonfargede klær er veldig populære innenfor enkelte områder, da mest gym og kroppsbygging, sier hun.

Selv har de valgt å kjøre en mer stilren profil, der de har unngått sterke farger med hensikt å trekke fokus mot klærnes kvalitet. De begrunner også fargevalget, eller ikke-fargevalget, med at treningsklærne skal kunne brukes til hverdags og at de ulike kolleksjonene enkelt skal kunne kombineres.

Fauskrud forteller også at Gofit heller har valgt å bruke enkle farger og kontraster som skal passe året rundt samt nå ut til en større gruppe.

- Hadde vi brukt neon hadde det tatt fokus vekk fra det vi ønsker at merkevaren skal stå for, forklarer hun.

Refleks er de derimot opptatt av.

-Se og bli sett er veldig aktuelt for mørkere årstider, og vi imøtekommer dette med å legge refleks i tøyet. Både på trykk og sømmer, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer