Treningstøy:

Derfor bør du trene i sterke farger

- Blått treningstøy kan skjerpe sansene og hodet – og vi blir mer fokuserte, sier fargeekspert.

TRENINGSTØY: Legg vekk det sorte treningstøyet. Bruker du sterke farger vil treningen garantert gå bedre. FOTO: NTB Scanpix
TRENINGSTØY: Legg vekk det sorte treningstøyet. Bruker du sterke farger vil treningen garantert gå bedre. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du lagt merke til at treningstøy ofte kommer i sterke neonfarger? Dette har fått oss til å lure på om det er slik at vi blir sprekere når vi bruker spreke farger? For å komme til bunns i dette har vi spurt noen eksperter.

En av dem er fargeekspert hos Fargedesignstudio, Dagny Thurmann-Moe. Hun forteller at farger kan påvirke humøret vårt.

- Sterke farger gir oss generelt en energiboost, og fungerer derfor godt på treningstøy, sier hun til KK.no. (Pssst! Verdens mest populære farge er kåret)

LES OGSÅ: Bli sterk og rask på 20 minutter!

Denne fargen skjerper sansene

Ifølge fargeeksperten har det vært store endringer i bruk av farger på nettopp treningsklær de siste sesongene. Dette har resultert i at treningssalen har blitt en arena der farger virkelig slipper til.

- Ikke bare gir det energi, men fysisk aktivitet er også et område det føles lett og digg å kline til med farger, forklarer hun.

Å få masse energi når vi trener er vi vel alle lystne på, så hvilke farger skal vi unngå? Hvilke farger gir minst energi?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer