Trening:

Derfor bør du trene med kjæresten!

Både endorfiner, dopamin og «sex-hormonet» testosteron kan utløses ved fysisk anstrengelse - så hvorfor ikke ta økten sammen?

TRENE SAMMEN: Å trene sammen kan både gi treningsmotivasjon og bedre samhold. FOTO: NTB Scanpix
TRENE SAMMEN: Å trene sammen kan både gi treningsmotivasjon og bedre samhold. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Er du og kjæresten flinke til å gjøre ting sammen? I en hektisk hverdag er det ofte deilig å tilbringe litt kvalitetstid sammen på sofaen på kveldene eller i helgene. Men kanskje dere heller skulle vurdert å ta en treningsøkt sammen?

Nylig omtalte nettstedet redonline en britisk undersøkelse som viser at det å trene sammen kan være positivt for parforholdet. Av 7600 briter fortalte 43 prosent at de trener eller har trent sammen med partneren sin. Omtrent halvparten av disse sa at treningen hadde vært positivt for forholdet deres, og at de likte denne kvalitetstiden sammen.

Deltakere i undersøkelsen sa blant annet at de følte seg mer tiltrukket av partneren sin og at de likte å se sin bedre halvdel trene. Andre trente for å holde seg i form sammen og for å redusere stressnivåer, som igjen forbedret parforholdet, skriver nettstedet.

LES OGSÅ: Så mye av sex-grunnlaget legges utenfor soverommet

Felles aktiviteter er bra for parforholdet

Så, kan det ha en positiv effekt på parforholdet å trene sammen? Trine Huseby, som er samlivsterapeut ved Sundvolden Hotel og skriver om par- og samliv på Trinehuseby.no, svarer følgende:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer