Trening og livsstil:

Derfor bør du trene som oldemor

- Jeg synes ofte at trening kompliseres unødvendig mye, sier eksperten.

ØKT HVERDAGSAKTIVITET: Velg trappen i stedet for heisen, la bilen stå og vær mer aktiv i hverdagen. Ofte er det ikke så mye som skal til for å forbedre den fysiske og psykiske helsen din. FOTO: NTB
ØKT HVERDAGSAKTIVITET: Velg trappen i stedet for heisen, la bilen stå og vær mer aktiv i hverdagen. Ofte er det ikke så mye som skal til for å forbedre den fysiske og psykiske helsen din. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Veldig mange av oss er ikke klar over hvor stillesittende vi faktisk er i hverdagen. Du bestiller gjerne varer levert på døren for å slippe å hente det, og kjøper robotstøvsugere og andre hjelpemidler som gjør at du kan sitte mer i ro. Derfor er det så viktig å finne måter å få mer fysisk aktivitet inn i livet ditt.

Det kommer stadig nye treningstrender, og mange sverger til lange yogatimer, treningsklokker, GPS-trackere, avanserte treningsrom hjemme eller dyre personlige trenere. Selv om alt dette kan være veldig nyttig og hjelpsomt for mange som ønsker å komme i form, er det ikke riktig for alle og trening trenger absolutt ikke være så avansert.

Hvis du har en travel hverdag og sliter med å finne tid til timeslange yogatimer og joggeturer flere ganger i uken, kan det være godt å vite at korte treningsøkter på bare noen minutter faktisk kan være vel så bra for helsen din. Å trene som bestemor eller oldemor kan i mange tilfeller være den beste måten å holde seg i form.

«Det er ikke nødvendig å trene hardt for å få bedre helse. Små grep i hverdagen kan ha stor betydning», skriver Helsenorge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer