Trening:

Derfor bør du trene Tabata i sommer!

Ikke tid eller lyst til lange treningsøkter nå i sommervarmen? Hvorfor ikke teste noen runder med Tabata i ferien - treningen som nesten er over før du har begynt!

TABATA: Tabata er en intens treningsform som du kan lett utføre på ferie! FOTO: NTB
TABATA: Tabata er en intens treningsform som du kan lett utføre på ferie! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Høyintensiv intervalltrening (HIIT) eller Tabata som det også kalles, er effektive og morsomme treningsøkter for å gå ned i vekt eller komme raskt i form. Du trenger ikke mer enn 4 minutters hardt arbeid for å se resultater.

Her er det ingen ting å vente på! Grip sommeren og finn din Tabatafavoritt!

Hva er HIIT/Tabatatrening?

Tabata er en intens treningsform, rett og slett superkorte intervalløkter på 20 sek med 10 sek pause imellom. Grunntanken er 8 intervaller av 20 sek, men her kan du variere etter eget ønske med alt fra 10-30 sek.

Prinsippet er kort, intensivt og knallhardt i en veldig begrenset periode.

Følger du prinsippet om 20 sek x 8 er økten på totalt 4 min intensiv jobbing. KUN 4 min, det klarer du! Når formen blir bedre kan du øke antall 4 mins intervaller, og sette sammen en finfin økt.

Til tross for at Tabata har blitt svært populært de siste årene, er ikke dette en ny treningsform. Tabata ble utviklet i 1996 av den japanske forskeren Izumi Tabata. I utgangspunktet var treningsmetoden ment for skøyteløpere. Siden den gang har Tabata blitt veldig populært, og benyttes nå innenfor både CrossFit, sykling og roing. Flere treningssenter tilbyr Tabatatimer der du er ferdig trent på 30 min enten på mølle, sykkel eller i sal. Tabata er også genialt å trene på hytta, hjemme eller ute. Lengre ned i teksten kommer mine favorittøkter du kan teste ut i sommer!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer