Trening for eldre

Derfor bør eldre trene regelmessig

Helseeffektene av å trene jevnlig er store, også for eldre. Og all aktivitet teller.

TRENING: For eldre er det viktig med daglig aktivitet. Og selv om gevinsten av enhver aktivitet er bedre enn å stillesitting, er det noe trening som gir ekstra gode gevinster for eldre. Foto: NTB
TRENING: For eldre er det viktig med daglig aktivitet. Og selv om gevinsten av enhver aktivitet er bedre enn å stillesitting, er det noe trening som gir ekstra gode gevinster for eldre. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Det er ingen grunn til å sette seg tilrette i godstolen bare fordi man har bikket en viss alder, noe Elizabeth Lingjærde (62) er et godt eksempel på. Hun er utdannet PT og kostholdsveileder, og holder seg sprek gjennom fysisk aktivitet. I denne artikkelen (krever innlogging) kan du lese mer om hvordan Elizabeth kan ha en fysisk alder som tilsvarer den til en 20-åring!

Da Vi.no snakket med henne i 2021, var hun tydelig på at folk må slutte å lage begrensninger og definere seg selv etter alder, og påpekte samtidig at det aldri er for sent å begynne å trene.

For størst helseeffekter for eldre, bør man være i noe aktivitet daglig, påpeker Center for Disease Control and Prevention.

Gå deg friskere

Som kjent er all aktivitet bedre enn ingen aktivitet, noe også Helsedirektoratet understreket da det ble lagt frem nye anbefalinger om fysisk aktivitet for voksne og eldre i 2022. Dette er godt nytt for de av oss som er inaktive, og sliter å komme i gang med tyngre trening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.