Jobbe i ferien

Derfor bør man ta helt fri i feriene

Bruk fridagene i mai godt hvis påsken ble fylt opp med jobb.

JOBBE I FERIEN: Det er lett å tenke at du «bare» skal sjekke jobbmailen eller ta en telefon, men det er ikke så lurt. FOTO: NTB Scanpix
JOBBE I FERIEN: Det er lett å tenke at du «bare» skal sjekke jobbmailen eller ta en telefon, men det er ikke så lurt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Påskeferien er en tid for familie, venner, skiturer, gåturer og god mat og drikke. De fleste brukte tiden til å koble av, nyte fritiden og lade batteriene. For mange var det nok likevel fristende å «kjapt» sjekke innboksen, ta en «kort» telefon eller jobbe litt på kveldstid etter at de andre hadde lagt seg.

De fleste tenker nok at det er harmløst å jobbe litt i ferien, og ser gjerne på det som en mulighet til å få unnagjort oppgaver som de ikke rakk å gjøre i en hektisk hverdag. Selv om du kjente at det kriblet i hendene etter å jobbe litt, kan det få uheldige konsekvenser at du ikke la bort jobben i ferien.

- Når man kontinuerlig sjekker mail, tar en telefon eller tar unna en del papirarbeid, klarer man aldri å koble helt av fra jobb. Kanskje vel så viktig er at man ikke klarer å gi full oppmerksomhet og tilstedeværelse til familie og venner, som igjen kan gi dårlig samvittighet. Man havner dermed i en skvis mellom ønske å ta fri, være sammen med familie og venner og gjøre unna ting på jobb, sier Siw Tone Innstrand, som er professor ved Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie, NTNU.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.