Kosthold

Derfor bør menn velge middelhavsdietten

En fersk studie slår fast at middelhavsdietten er kostholdet som gir den beste forebyggingen mot prostatakreft.

PROSTATAKREFT: Dette er den kreftformen flest menn rammes av hvert år. En studie fra Australia slår fast at riktig kosthold kan senke risikoen for å få kreftformen. Foto: NTB
PROSTATAKREFT: Dette er den kreftformen flest menn rammes av hvert år. En studie fra Australia slår fast at riktig kosthold kan senke risikoen for å få kreftformen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Kreft i prostata er den vanligste kreftformen blant menn i Norge. Årlig får om lag 5000 personer denne diagnosen, skriver Kreftregisteret.

Blant annet kan et sunt og variert kosthold redusere risikoen for kreft, ifølge Kreftforeningen. Og spesielt ett kosthold kan være gunstig for menn som ikke ønsker å rammes av prostatakreft, nærmere bestemt middelhavsdietten.

Riktig kosthold gir lavere risiko for prostatakreft

En studie fra Australia viser at menn som spiser fargerike frukter og grønnsaker regelmessig, har mindre sannsynlighet for å bli diagnostisert med prostatakreft. Studien er gjennomført av forskere fra University of South Australia.

Forskere sammenliknet prostatakreftpasientenes plasmakonsentrasjoner av mikronæringsstoffer med en sunn kontrollgruppe, og avslørte lave nivåer av lutein, lykopen, alfa-karoten og selen hos prostatakreft-pasientene. De hadde også høye nivåer av jern, svovel og kalsium, i forhold til kontrollgruppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.