Anti-dusjetrenden

Derfor dropper de dusjen

Koronapandemien har påvirket oss på mange rare måter, men denne så vi ikke komme!

GLITTER OG GLAM: Ashton Kutcher, her avbildet sammen med ektefellen Mila Kunis under årets Oscar-utdeling, er blant kjendisene som dusjer sjeldnere enn før. FOTO: NTB
GLITTER OG GLAM: Ashton Kutcher, her avbildet sammen med ektefellen Mila Kunis under årets Oscar-utdeling, er blant kjendisene som dusjer sjeldnere enn før. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Du har kanskje hørt om «no-poo» bevegelsen, som handler om at stadig flere velger å ikke vaske håret sitt med sjampo (derav navnet, som er en forkortelse for «no shampoo»).

Tilhengere av denne metoden melder blant annet om tykkere og friskere hår, og at det slett ikke lukter så ille som mange kanskje tror.

Nå er imidlertid en ny trend på inntog, i alle fall blant dem som ofte blir beskyldt for å være aller mest opptatt av utseende og kropp, nemlig kjendisene i Hollywood.

Denne gangen handler det om å droppe dusjingen helt, eller redusere den til det absolutte minimum.

Dusjer ikke like ofte som før

En av de som ofte blir nevnt i forbindelse med den såkalte «anti-dusjetrenden» er filmskuespilleren Jake Gyllenhaal, som i et intervju med Vanity Fair fortalte at dusjing ikke lenger var så viktig for ham.

– Jeg mener at en hel verden som ikke bader er veldig bra for huden og at vi rengjør oss selv naturlig, sa han den gang.

Utsagnet vakte naturlig nok stor oppsikt og i ettertid har han ifølge Se og Hør uttalt at det hele egentlig var ment sarkastisk og ironisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer