Solskinn

Derfor er det bra å tilbringe litt tid ute i sola nå!

Det er spesielt tre viktige hormoner som blir påvirket av den.

SOLEN PÅVIRKER OSS: Det finner flere gode grunner til å tilbringe litt tid ute i solen nå. Det kan blant annet gjøre deg mer opplagt!  Foto: Shutterstock / wavebreakmedia
SOLEN PÅVIRKER OSS: Det finner flere gode grunner til å tilbringe litt tid ute i solen nå. Det kan blant annet gjøre deg mer opplagt! Foto: Shutterstock / wavebreakmedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har solen skint over nesten hele landet. Og som om kalenderen skulle vist «juli» har strender, parker og uteserveringer vært fulle av solglade nordmenn. Mange av oss går rundt med et ekstra stort smil på slike varme og solfylte dager – men vet du hva som egentlig skjer med kroppen din når den får sollys? 

Lege og forsker ved Oslo Universitetssykehus, Wasim Zahid, kan fortelle at sola påvirker kroppen vår på flere måter.  

– Alt liv på jorda er avhengig av sola, så det er klart at det påvirker liv og helse. Vi vet at en del mennesker blir deprimerte når de ikke får nok sollys, og vi tror at solas effekt på humøret virker gjennom det kompliserte hormonsystemet vårt, forklarer han.

Det er altså ikke bare slik at du blir glad fordi det endelig er lysere ute. Sola gjør rett og slett endringer i kroppen din som kan gjøre deg mer tilfreds enn du er gjennom vinterhalvåret, og det er spesielt tre hormoner sola påvirker som gjør at humøret stiger noen hakk.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om hormonene dine

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer