Pastasleiv

Derfor er det hull i midten av pastasleiva

Det har en helt spesiell funksjon.

HULLET I PASTASLEIVA: Visste du at hullet i pastasleiva har en helt spesiell funksjon?  Foto: Shutterstock / Sandra Cunningham
HULLET I PASTASLEIVA: Visste du at hullet i pastasleiva har en helt spesiell funksjon? Foto: Shutterstock / Sandra Cunningham Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pasta er alltid en middagsvinner, enten du skal lage kremet carbonara, tortellini med fyll eller klassikeren spagetti bolognese (som forresten smaker supergodt med hjemmelaget pastasaus). Trenger du litt inspirasjon? Du finner flere oppskrifter med pasta her! 

Et problem jeg ofte møter på når jeg skal lage pasta, og da spesielt spagetti bolognese, er at jeg koker altfor mye. Noe som igjen resulterer i at jeg spiser altfor mye – og som vi alle vet er ikke det ikke særlig bra, da pasta inneholder en god del karbohydrater.

Vel, nå ser det seg at det finnes en enkel løsning på problemet - og den har vært rett for nesen på deg hele tiden!  

LES OGSÅ: 10 supertips for å gå ned i vekt

Hullet i pastasleiva tilsvarer én porsjon 

Ifølge det svenske nyhetsnettstedet Expressen.se kan du måle opp riktig mengde pasta ved hjelp av hullet i midten av pastasleiva – det skal nemlig tilsvare én porsjon! Så nå er det bare å fylle opp hullet etter hvor mange dere er som skal spise middag. Genialt, eller hva?

Det er imidlertid en del som mener at hullet har en helt annen funksjon - nemlig at vannet renner av pastaen når du tar den opp av kjelen. Jeg vet ikke med dere, men jeg liker den første teorien mye bedre, og har store planer om å teste den neste gang jeg skal ha pasta til middag. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer