KRONE-IS: Har du noen gang undret deg over hvorfor det er sjokolade i bunnen av Krone-Isen? FOTO: NTB scanpix
KRONE-IS: Har du noen gang undret deg over hvorfor det er sjokolade i bunnen av Krone-Isen? FOTO: NTB scanpix Vis mer

Krone-is:

Derfor er det sjokolade i bunnen av Krone-isen

Hint: Den er der ikke bare for smakens skyld.

Publisert

Er du, i likhet med oss, glad i den gode gamle Krone-isen? Da har du kanskje undret deg over hvorfor i alle dager det er sjokolade i bunnen av kjeksen - er den der kun for smakens skyld, eller har den en nyttig funksjon? Dette har vi funnet svaret på!

Men først: historien bak den folkekjære is-favoritten!

Isen het opprinnelig «Diplomat»

Ifølge Wikipedia ble den første Krone-isen lansert av isprodusenten Slotts-Is, som i dag har skiftet navn til Diplom-Is, i 1953. Den gang het isen «Diplomat» og kostet 75 øre.

Senere skiftet isen navn til «Krone-is». Og, i motsetning til hva mange tror, var det ikke på grunn av prisen som lå på én krone i 15 år (fra 1955 til 1970). Slotts-Is sin logo var nemlig en krone, og dermed passet navnet perfekt.

Etter at Slotts-Is (Diplom-Is) lanserte sin Krone-Is i 1953, gikk det bare to år før konkurrenten Hennig-Olsen Is også kastet seg på suksessen med sin egen Krone-is. Og siden den gang har det vært knallhard konkurransen om å ha den beste kroneisen.

I dag koster Krone-isen godt over 20 kroner, og kommer i smakene sjokolade, jordbær og karamell fra Diplom-Is, og sjokolade, jordbær og NonStop fra Hennig Olsen.

LES OGSÅ: Hvor sunn er yoghurtisen?

Sjokoladen gjør at kjeksen ikke blir bløt

Så, tilbake til den herlige sjokoladen på innsiden av Krone-isen - hvorfor er den der? Anne Borgen Sturød, som er marketing- og produktutviklingsdirektør hos Diplom-Is, har gitt oss svaret.

- Det er sjokolade på innsiden av Krone-isen for å beskytte kjeksen slik at isen ikke gjør den bløt.

- Vi påfører raust med sjokolade, og deler av denne renner ned i bunnen av kjeksen før selve kremmerhuset fylles med iskrem – på denne måten sitter man igjen med en deilig liten munnfull sjokolade nederst i kjeksen, sier hun.

Her får du svaret. Vis mer

LES OGSÅ: Is som hjelper deg å holde vekta

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer