Krone-is:

Derfor er det sjokolade i bunnen av Krone-isen

Hint: Den er der ikke bare for smakens skyld.

KRONE-IS: Har du noen gang undret deg over hvorfor det er sjokolade i bunnen av Krone-Isen? FOTO: NTB scanpix
KRONE-IS: Har du noen gang undret deg over hvorfor det er sjokolade i bunnen av Krone-Isen? FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Er du, i likhet med oss, glad i den gode gamle Krone-isen? Da har du kanskje undret deg over hvorfor i alle dager det er sjokolade i bunnen av kjeksen - er den der kun for smakens skyld, eller har den en nyttig funksjon? Dette har vi funnet svaret på!

Men først: historien bak den folkekjære is-favoritten!

Isen het opprinnelig «Diplomat»

Ifølge Wikipedia ble den første Krone-isen lansert av isprodusenten Slotts-Is, som i dag har skiftet navn til Diplom-Is, i 1953. Den gang het isen «Diplomat» og kostet 75 øre.

Senere skiftet isen navn til «Krone-is». Og, i motsetning til hva mange tror, var det ikke på grunn av prisen som lå på én krone i 15 år (fra 1955 til 1970). Slotts-Is sin logo var nemlig en krone, og dermed passet navnet perfekt.

Etter at Slotts-Is (Diplom-Is) lanserte sin Krone-Is i 1953, gikk det bare to år før konkurrenten Hennig-Olsen Is også kastet seg på suksessen med sin egen Krone-is. Og siden den gang har det vært knallhard konkurransen om å ha den beste kroneisen.

I dag koster Krone-isen godt over 20 kroner, og kommer i smakene sjokolade, jordbær og karamell fra Diplom-Is, og sjokolade, jordbær og NonStop fra Hennig Olsen.

LES OGSÅ: Hvor sunn er yoghurtisen?

Sjokoladen gjør at kjeksen ikke blir bløt

Så, tilbake til den herlige sjokoladen på innsiden av Krone-isen - hvorfor er den der? Anne Borgen Sturød, som er marketing- og produktutviklingsdirektør hos Diplom-Is, har gitt oss svaret.

- Det er sjokolade på innsiden av Krone-isen for å beskytte kjeksen slik at isen ikke gjør den bløt.

- Vi påfører raust med sjokolade, og deler av denne renner ned i bunnen av kjeksen før selve kremmerhuset fylles med iskrem – på denne måten sitter man igjen med en deilig liten munnfull sjokolade nederst i kjeksen, sier hun.

Her får du svaret. Vis mer

LES OGSÅ: Is som hjelper deg å holde vekta

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer