Krone-is:

Derfor er det sjokolade i bunnen av Krone-isen

Hint: Den er der ikke bare for smakens skyld.

KRONE-IS: Har du noen gang undret deg over hvorfor det er sjokolade i bunnen av Krone-Isen? FOTO: NTB
KRONE-IS: Har du noen gang undret deg over hvorfor det er sjokolade i bunnen av Krone-Isen? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Er du, i likhet med oss, glad i den gode gamle Krone-isen? Da har du kanskje undret deg over hvorfor i alle dager det er sjokolade i bunnen av kjeksen - er den der kun for smakens skyld, eller har den en nyttig funksjon? Dette har vi funnet svaret på!

Men først: historien bak den folkekjære is-favoritten!

Isen het opprinnelig «Diplomat»

Ifølge Wikipedia ble den første Krone-isen lansert av isprodusenten Slotts-Is, som i dag har skiftet navn til Diplom-Is, i 1953. Den gang het isen «Diplomat» og kostet 75 øre.

Senere skiftet isen navn til «Krone-is». Og, i motsetning til hva mange tror, var det ikke på grunn av prisen som lå på én krone i 15 år (fra 1955 til 1970). Slotts-Is sin logo var nemlig en krone, og dermed passet navnet perfekt.

Etter at Slotts-Is (Diplom-Is) lanserte sin Krone-Is i 1953, gikk det bare to år før konkurrenten Hennig-Olsen Is også kastet seg på suksessen med sin egen Krone-is. Og siden den gang har det vært knallhard konkurransen om å ha den beste kroneisen.

I dag koster Krone-isen godt over 20 kroner, og kommer i smakene sjokolade, jordbær og karamell fra Diplom-Is, og sjokolade, jordbær og NonStop fra Hennig Olsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer