Er du, i likhet med oss, glad i den gode gamle Krone-isen? Da har du kanskje undret deg over hvorfor i alle dager det er sjokolade i bunnen av kjeksen - er den der kun for smakens skyld, eller har den en nyttig funksjon? Dette har vi funnet svaret på!

17 grep for å minske søtsuget
Men først: historien bak den folkekjære is-favoritten!
Isen het opprinnelig «Diplomat»
Ifølge Wikipedia ble den første Krone-isen lansert av isprodusenten Slotts-Is, som i dag har skiftet navn til Diplom-Is, i 1953. Den gang het isen «Diplomat» og kostet 75 øre.
Senere skiftet isen navn til «Krone-is». Og, i motsetning til hva mange tror, var det ikke på grunn av prisen som lå på én krone i 15 år (fra 1955 til 1970). Slotts-Is sin logo var nemlig en krone, og dermed passet navnet perfekt.
Etter at Slotts-Is (Diplom-Is) lanserte sin Krone-Is i 1953, gikk det bare to år før konkurrenten Hennig-Olsen Is også kastet seg på suksessen med sin egen Krone-is. Og siden den gang har det vært knallhard konkurransen om å ha den beste kroneisen.
I dag koster Krone-isen godt over 20 kroner, og kommer i smakene sjokolade, jordbær og karamell fra Diplom-Is, og sjokolade, jordbær og NonStop fra Hennig Olsen.
LES OGSÅ: Hvor sunn er yoghurtisen?
Sjokoladen gjør at kjeksen ikke blir bløt
Så, tilbake til den herlige sjokoladen på innsiden av Krone-isen - hvorfor er den der? Anne Borgen Sturød, som er marketing- og produktutviklingsdirektør hos Diplom-Is, har gitt oss svaret.
- Det er sjokolade på innsiden av Krone-isen for å beskytte kjeksen slik at isen ikke gjør den bløt.
- Vi påfører raust med sjokolade, og deler av denne renner ned i bunnen av kjeksen før selve kremmerhuset fylles med iskrem – på denne måten sitter man igjen med en deilig liten munnfull sjokolade nederst i kjeksen, sier hun.
For ikke så lenge siden skrev vi om årets isnyheter, hvor det blant annet var to Krone-is aktige nyheter fra Diplom-Is - en som er gluten- og laktosefri og en som inneholder kjeksbiter. Du kan lese mer om isnyhetene her!
LES OGSÅ: Is som hjelper deg å holde vekta