Selvironi:

Derfor er det viktig å le av seg selv

- Det er mye god helse i å le litt av deg selv, sier overlegen.

LATTER ER BRA FOR HELSEN: Selvironi og evnen til å le av deg selv kan være veldig bra for selvfølelsen og den psykiske helsen din, sier overlegen. FOTO: NTB
LATTER ER BRA FOR HELSEN: Selvironi og evnen til å le av deg selv kan være veldig bra for selvfølelsen og den psykiske helsen din, sier overlegen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi kan vel alle bli litt flau eller irritert på oss selv hvis noe ikke går helt som planlagt. For eksempel hvis du velter kaffekoppen midt i et viktig jobbmøte og søler utover hele bordet, eller hvis du ved et uhell raper midt i en lovende date.

For noen vil slike tabber føre til at de rødmer og føler for å trekke seg helt inn i sitt eget skall (eller stikke av). Andre har lært seg en teknikk for å takle slike situasjoner og beholde selvfølelsen; nemlig å le av sine egne tabber.

Selvironi kan gjøre situasjonen mye lettere å håndtere, og vil mest sannsynlig gjøre det mindre ukomfortabelt for de andre som er til stede også. For eksempel vil daten din skjønne at rapen ikke var noe du gjorde med vilje, og at du er en person som kan le av deg selv og se det humoristiske i uventede situasjoner.

Hvis du klarer å le av deg selv når du sier noe lite gjennomtenkt eller søler på den hvite jakken, unngår du å la deg tynge av situasjonen. Det kan styrke den mentale helsen din, og de fleste av oss liker å omgås mennesker som ikke tar seg selv alt for høytidelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer