Trene Rygg

Derfor er det viktig å trene rygg

- Å trene styrke og fleksibilitet i ryggmusklene gir deg 40-60 prosent redusert risiko for ryggproblemer.

TRENE RYGG: En sterk rygg og en god holdning oppnås best gjennom trening. Foto: NTB Scanpix
TRENE RYGG: En sterk rygg og en god holdning oppnås best gjennom trening. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Som alle muskler i kroppen bør også ryggen trenes. Særdeles viktig er ryggtrening siden cirka 70 prosent av Norges befolkning er berørt av ryggproblemer, sier Inge Thomas Ravlo, som er ernærings- og treningsfaglig ansvarlig ved StudioDay i Oslo. 

Ryggplager er nemlig det største folkehelseproblemet i Norge i dag. Folkehelseinstituttets sykdomsbyrderapport som ble publisert i fjor, viser at nakke og rygg har blitt vårt største helseproblem og årsak til nedsatt livskvalitet – foran angst og depresjonslidelser.

Ryggplager handler om smerter og plager som oppstår i området fra nakken og ned til halebeinet. Det kan komme av mange årsaker, men det er sannsynlig at stress og inaktivitet spiller en rolle.

LES OGSÅ: Uvanene som gir deg ryggproblemer

Lars Rune Haslestad, som er personlig trener og PT-ansvarlig ved Akropolis i Drammen, mener derfor det er viktig å sørge for at ryggen er sterk.

– En sterk rygg gir deg en sunn og god holdning. Dette er spesielt viktig i et samfunn som består av mye kontorarbeid og skriving på data, sier han til KK.no.

Han får støtte fra Tommy Lande, som er osteopat og daglig leder ved Optimal Klinikk og personlig trener ved Optimal Trening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer