Utbrent

Derfor er du MER sliten etter ferien

Gjelder overraskende mange av oss, ifølge ekspert.

UTSLITT ETTER FERIEN: Når ferien begynner tenker mange at «nå skal vi ha det gøy og kose oss», men så ender det opp med å bli litt for mye. Foto: Shutterstock / Lolostock
UTSLITT ETTER FERIEN: Når ferien begynner tenker mange at «nå skal vi ha det gøy og kose oss», men så ender det opp med å bli litt for mye. Foto: Shutterstock / Lolostock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en travel hverdag er det mange som lengter etter ferie med uendelig tid til å slappe av, lese gode bøker eller sole seg på stranda. Ofte blir realiteten en helt annen. Med en hektisk timeplan, uenigheter med kjæresten, sosiale arrangementer og hektiske reiseplaner, er det fort gjort å komme tilbake på jobb helt utslitt. 

LES OGSÅ: Slik takler du overgangen etter ferien

- Noen synes det er mer avslappende å komme tilbake på jobb, med rutine og kjente omstendigheter. Det føles trygt og godt, og kan for noen være mer avslappende enn å ha fri. På jobb slipper de det sosiale presset og alt det andre som hører til sommerferien, sier psykolog John Petter Fagerhaug, som driver egen praksis i Oslo. 

Nordmenn reiser mye, og totalt gjennomførte vi 4,5 millioner reiser i 1. kvartal 2016, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Forventninger om å ta igjen tapt tid i ferien, kan føre til at noen legger opp et veldig tett program. Med sightseeingturer i utlandet, krangling om hva man skal gjøre og lite alenetid, ender mange opp med å slite seg ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer