Hjertevennlig mat:

Derfor er hjertevennlig mat bra for oss

Kan redusere risikoen for noen kreftformer med 45 prosent

HJERTEVENNLIG MAT: Et hjertevennlig kosthold kan også redusere risikoen for kreft. FOTO: NTB Scanpix
HJERTEVENNLIG MAT: Et hjertevennlig kosthold kan også redusere risikoen for kreft. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ofte vet man ikke hvorfor noen får kreft, men flere former for kreft kan også forebygges. Nylig har Kreftregisteret publisert en studie som viser effekten det å legge om til en sunnere livsstil kan ha på kreftrisikoen.

Paula Berstad og kolleger ved Kreftregisteret har undersøkt kreftforekomsten hos 1216 menn. Tidlig på 70-tallet endret halvparten av dem kostholdet i forbindelse med en studie på kosthold og hjerte- og karsykdom. 43 år senere finner Berstad og kollegene at det hjertevennlige kostholdet har redusert kreftrisikoen.

- Det vi så på i denne studien var et kosthold som ble ansett som hjertevennlig på 70-tallet. Det handlet da spesielt om endring av fettyper – fra mettet til umettet fett. Det var noe som var ganske nytt den gangen, sier Berstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer